Yentl Dewilde (KVK Westhoek – 2A) speelt weer als middenvelder: “We gaan uit van onze eigen sterkte”

Yentl Dewilde (links) is steviger aan de bal dan de Meense tegenstander Ruben Dumont en Lauden Hugelier (foto Bart) © VDB
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Op basis van het aantal doelkansen won Westhoek verdiend de derby en zespuntenwedstrijd tegen Menen. “We staan nu voor Menen op de twaalfde plaats. Als we zondag tegen Gullegem winnen, ziet de toekomst er meer rooskleurig uit”, vertelt Yentl Dewilde.

Yentl Dewilde verhuisde weer naar het middenveld omdat coach Bruno Debo het vertrouwen gaf aan Ousmane Diakho als spits. “Ik heb niet gevraagd om naar het middenveld te verhuizen”, vertelt Dewilde.

“Maar de coach heeft wel gelijk gehad om Diakho als spits uit te spelen. Op training scoort Diakho bij wijze van spreken met de ogen toe, maar in de reguliere wedstrijden kent die jongen heel wat tegenslag. Hij verhuisde zelfs naar de bank, maar eigenlijk hoort hij altijd in de spits te staan. Dat bewees hij tegen Menen toen hij het enige doelpunt van de partij, na een assist van Olivier Luckx, binnentikte. Hopelijk krikt dat belangrijk doelpunt zijn vertrouwen op”, aldus Dewilde die in de tweede helft zijn schot via doelman Degruyter in hoekschop zag gaan. Eerder had Cremers ook nog eens de bovenkant van lat getroffen.

“Het pleit voor de weerbaarheid van onze ploeg dat we ons na de nederlaag tegen Lokeren-Temse hebben herpakt”, vervolgt Dewilde. “De ontgoocheling na die onterechte nederlaag was groot. De drie punten werden ons toen ontnomen door een scheidsrechter die wellicht onder de indruk was van een 300-tal supporters van Lokeren-Temse. Een toegekend doelpunt na buitenspel en een onterecht afgekeurde goal wogen zwaar na de wedstrijd. Niet enkel coach Debo, maar ook Sibert Himpe en Valentin Mahieu verzekerden de groep dat we Menen wel aankonden.”

“We geloofden er dus in en dat bleek terecht. Misschien is het spijtig dat zowel Wetteren als Oudenaarde ook met een overwinning uitpakten. Was dat niet het geval, dan stonden we er iets beter voor. Maar goed, we gaan uit van onze eigen sterkte en moeten van geen enkele ploeg schrik hebben. Het is een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen.”

FC Gullegem

Jeugdproduct Yentl Dewilde (18) is intussen een vaste waarde geworden bij Westhoek. “Vorig seizoen was het in de wedstrijden dat ik een speelkans kreeg nog wat wennen, maar intussen heb ik duidelijk voortgang geboekt”, vervolgt de zoon van ex-speler Andy Dewilde. “Coach Debo houdt woord en geeft de jongeren voluit hun kans. Vorige zondag kreeg de 17-jarige Edouard Nys als invaller voor het eerst zijn kans. Technisch is die vrij goed, maar hij mist uiteraard nog wat duelkracht.” Volgende zondag krijgt Westhoek het bezoek van FC Gullegem.

“Na een mindere seizoenstart heeft die ploeg zich hernomen en staat op de zesde plaats. We zullen trachten te profiteren van het thuisvoordeel. Het is de volgende wedstrijd in het tweeluik dat bepalend kan zijn voor het verdere verloop van de competitie”, besluit Dewilde.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.