Trainer Bruno Debo wil dat KVK Westhoek meer dan voetbal brengt

Nieuwkomers vooraan: Ferenc Soenens, Gillian Vervacke, Maxime Coffyn en Marlon Van Oost. Rechtstaand: Laurenz Simoens, Yankuba Colley, Kevin Chateau, Janis Coppin en doelmantrainer Emilio Roelens. Hannes Coutigny ontbreekt op foto. © (Foto EG)
Redactie KW

KVK Westhoek stelde donderdagavond de ploeg voor. Het gebeurde aan de hand van een overzichtelijke en verzorgde Powerpointpoint presentatie. Ook de familie van André Ollevier was op de afspraak. De familie blijft na het overlijden van peetvader en mecenas André de club financieel steunen.

Bruno Debo wil meer zijn dan zomaar trainer. De Kortrijkzaan denkt mee met zijn bestuur om de club draaiende te houden en het budget te verhogen. “Elke club heeft ambities, dat is uiteraard noodzakelijk en belangrijk”, vertelde Debo. “Ik wil daar zeker drie doelstellingen aan toevoegen. In de eerste plaats wil ik ervoor zorgen dat Westhoek goed en verzorgd voetbal brengt. Het is belangrijk dat iedereen die bij de club betrokken is het Westhoek-DNA in zich heeft. Het is nog vroeg om conclusies te trekken, maar na de uitstekende prestaties in de Croky cup ben ik fier en tevreden dat we op de goede weg zijn. Ik heb spelers gezien die een hart voor de club tonen en die hun truitje durven nat te maken. Ik weet ook dat ik keuzes zal moeten maken. Er zullen spelers ontgoocheld zijn, maar het is aan hen om terug te vechten.”

Jeugd laten doorstromen

“In de tweede plaats is het de bedoeling om de jeugd te laten doorstromen. Er loopt voldoende potentieel rond bij de beloften. Ik maak absoluut geen loze beloften. Yentl Dewilde en Olivier Luckx weten waarover ik spreek. In de bekerwedstrijd tegen Pepingen-Halle heb ik de 17-jarige Jasper Degels een uur lang speelgelegenheid gegeven. Anderen zullen ook hun kans krijgen, al moeten jongeren wat geduld kunnen opbrengen. Tot slot wil ik dat de supporters terug de weg naar het Crack-stadion vinden. We beschikken bij Westhoek over een schitterende accommodatie. Ik wil dat hier een goede sfeer en positivisme heerst. Het moet opnieuw leuk worden om naar het voetbal van Westhoek te kijken. Na een wedstrijd moet er kunnen gepraat worden in de kantine met de ingesteldheid dat een glas halfvol en niet halfleeg is.”

Goede middenmoter

“Alle ploegen hebben geleden onder de coronacrisis en hebben moeten inleveren. Dat is bij Westhoek niet anders geweest”, licht gerechtigd correspondent Geert Glorie toe. “We moeten ons geen illusies maken. Het niveau dat Westhoek 4 à 5 seizoen terug haalde, is niet haalbaar. De contracten worden bepaald op basis van de geleverde inspanningen. Punten halen betekent een financiële verloning. Tweede amateur is een mooie reeks met 5 West-Vlaamse en 11 Oost-Vlaamse clubs. Belangrijk is het feit dat we een goede start nemen. Het mag niet zijn zoals vorig seizoen toen we startten met één punt op negen. Dan sta je constant onder druk en ben je op achtervolgen aangewezen. Het is door corona geen normaal seizoen geweest en daar hebben wij eigenlijk wel van kunnen profiteren. Degraderen zou een fiasco voor Westhoek geweest zijn. Ik denk dat we dit seizoen een goede middenmoter kunnen worden. Lokeren-Temse is uiteraard de uitgesproken titelfavoriet.”

Gambiaanse doelman

“Westhoek had tot voor kort een doelmanprobleem omdat Bram Paepe last had van pubalgie. Bram Paepe zag een operatie en een maandenlange revalidatie niet zitten. Intussen is de knoop doorgehakt. Bram Paepe trekt naar Jong Maele (3B). Wij hadden nood aan een nieuwe doelman en dat wordt Yankuba Colley (21), een Gambiaanse doelman die in IJsland speelde en bij Waasland-Beveren testte. De Gambiaan verbleef in een asielcentrum in Menen maar zijn papieren waren in orde. Hij was overigens al present op de spelersvoorstelling. Het is een luxe om een dergelijk talentrijke doelman bij Westhoek te hebben.” (EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.