T1 Hans Cornelis (KSKV Zwevezele A) blijft nuchter ondanks leidersplek

Trainer Hans Cornelis wil nog niet spreken over kampioen worden. © Bart Vandenbroucke
Redactie KW

Na de 1-3-zege op Oudenaarde staat KSKV Zwevezele A alleen aan de leiding in tweede afdeling A. Hans Cornelis werd er in mei 2019 speler-trainer, maar door een blessure haakte hij af als speler. Als T1 ging hij wel nog door en is nu met zijn ploeg succesvol. Toch blijft hij met de voeten op de grond.

“Had men vorig jaar gezegd dat wij op kop zouden staan met 16 punten, hadden we daar meteen voor getekend”, geeft T1 Hans Cornelis ridderlijk toe. “Dat is nu een feit en niet onbelangrijk in de eerste periode. Er resten daarin nog vier wedstrijden en daar richten we nu onze blik op. Over kampioen spelen, willen we nu nog niet spreken, we blijven met de voeten op de grond en de top ligt dicht bij elkaar op een handdoek. Daar blijven we met de trainersstaf op hameren, en niet zonder reden.”

“Mijn visie op het voetbal is die van het aanvallend voetbal. Dat doen mijn spelers goed. We scoorden 24 doelpunten in zes wedstrijden, waarvan 16 van mijn spitsenduo Braem en Dewaegemaeker. Ons systeem is er een van hoog spelende flanken. Dat flankverdediger Versele er ook eentje in het mandje legde is daar een bewijs van. Dergelijke manier van spelen houdt in dat je wel tegendoelpunten slikt, maar als je er een meer scoort dan de tegenstander, win je. Aanvallend voetbal kan dus lonend zijn en is ook aantrekkelijker voor de supporters. Het mag echter niet aflopen zoals in onze wedstrijd tegen Petegem toen we er twee punten verloren in plaats van een te winnen. Dat mag niet meer gebeuren. Winnen met 1-0 is mooi, maar als toeschouwer is het aangenamer om een meer aanvallende partij te gaan kijken met pakweg 4-2 op het scorebord.”

De Zwevezeelse trainer blikt vooruit naar de volgende wedstrijd: “Ronse is daarin onze tegenstander. Het is een goede ploeg, die dit seizoen nog niet veel punten kon sprokkelen. Het ontbrak hen aan efficiëntie en ook soms wat geluk. Voor die wedstrijd zijn Van Den Driessche en Oumedjeber onbeschikbaar wegens blessure. Ook doelman Depaepe is onzeker na een barstje in het heiligbeen. We hebben geen al te brede kern, maar in de voorbije wedstrijden heb ik gezien dat de bank ook sterk is en goed inviel. We willen die wedstrijd niet te licht opnemen en met een sterke prestatie en onze manier van spelen de drie punten pakken.”

Zondag 17 oktober om 15 uur: KSKV Zwevezele – SK Ronse.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.