Stijn De Deygere en KVK Westhoek voelden zich bestolen

Gil Van Moerzeke van Lokeren is gevaarlijk voor het Westhoek doel. Stijn De Deygere en Gillian Vervacke van Westhoek houden de wacht. © VDB / Bart Vandenbroucke
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Een gemotiveerd spelend Westhoek hield op voetbalvlak Lokeren-Temse in bedwang. “We hebben er alles aan gedaan om minstens een gelijkspel te halen. Op basis van de tweede helft konden we zelfs aanspraak maken op de overwinning”, vertelt Stijn De Deygere.

“Lokeren-Temse scoorde in de eerste helft via Van Moerzeke na vermeend buitenspel. Ik spreek mij niet uit over het feit of het doelpunt geldig was, maar feit is dat de grensrechter op het moment dat het doelpunt viel, uitgleed en onmogelijk kon oordelen of het al dan niet buitenspel was”, vervolgt De Deygere. “Veel erger was het feit dat het doelpunt van Luckx een tiental minuten voor affluiten onterecht werd afgekeurd. De bezoekende doelman loste de bal, maar de scheidsrechter oordeelde dat er een fout op de keeper door Diakho werd begaan. Volledig uit de lucht gegrepen. Het is nogal dikwijls zo dat bij twijfelgevallen het voordeel aan de zogenaamde betere ploegen wordt gegeven. Dat heeft dus weer eens in ons nadeel gespeeld. We mogen zelfs zeggen dat we bestolen zijn geweest. Lokeren-Temse was zeker niet beter dan ons en is absoluut niet de wereldploeg die men ervan maakt. Op basis van de tweede helft waren wij de ploeg die moest gewonnen hebben.”

KVK Westhoek gaat zondagnamiddag op bezoek bij KSCT Menen en ontvangt nadien FC Gullegem. Dat worden belangrijke wedstrijden in het kader van de degradatiestrijd. “Dat zijn twee ploegen uit onze contreien die aan elkaar gewaagd zijn. Menen is een ploeg met een vechtersmentaliteit, maar voetballend schat ik ons toch iets hoger in. Er staat ons weinig minder te doen dan de drie punten te pakken. Als we met dezelfde inzet en mentaliteit spelen als tegen Lokeren-Temse, maken we zeker een kans op de overwinning”, aldus De Deygere. “Op basis van wat we zondag getoond hebben, zullen we zeker punten pakken. Jammer dat we het punt waar we recht op hadden niet kunnen meenemen naar Menen.” De ervaren centrale verdediger heeft wel wat last van een nekwervel. “Ik voel in kopduels wel wat pijn in mijn nek, maar het bezoek aan een osteopaat zorgt er wel voor dat ik speelklaar zal zijn”, besluit Stijn De Deygere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.