KSKV Zwevezele A bekert verder tegen reeksgenoot Harelbeke: “We moeten de hele match onze focus behouden”

Stan Braem. (foto WD)
Redactie KW

Zijn eerste wedstrijd in de Croky Cup op het veld van de derdeprovincialer Tilleur werd succesvol afgerond door KSKV Zwevezele (2-5). In de volgende ronde wacht met reeksgenoot KRC Harelbeke een mooie affiche.

De 22-jarige Bruggeling Stan Braem, de nieuwe spits van KSKV en gepatenteerde doelpuntenmaker, blikt vooruit op het bekerduel dat voor zijn club toch een speciaal randje heeft.

“Ik heb met het kiezen voor KSKV Zwevezele de juiste beslissing gemaakt”, opent Stan Braem het gesprek. “Als nieuweling in de ploeg is het sowieso toch wel aanpassen. Ik werd goed opgevangen door de spelers, de sfeer is er uitstekend en het is een leuke ploeg. Er zit heel wat talent en ervaring in de kern en dat maakt dat we een goede ploeg hebben.”

“Iets recht te zetten”

“Vorige zondag wonnen we tegen Tilleur, een ploeg uit derde provinciale en na een verre verplaatsing”, gaat de Bruggeling verder. “We wisten wel dat we zouden winnen en speelden geen goede eerste helft. Bij de rust wezen de bordjes 1-3 in ons voordeel. De tweede helft was duidelijk minder. We speelden te nonchalant, maar controleerden de partij en speelden die rustig uit.”

“Nu moeten we op en tegen Harelbeke spelen en zullen we duidelijk uit een ander vaatje moeten tappen. Wij zijn niet bang van die tegenstander en ik ben ervan overtuigd dat de kans op winst erin zit. Daarvoor moeten wij ons spel spelen, geconcentreerd zijn en alle focus behouden gedurende de volledige wedstrijd. Het belooft alvast een leuke wedstrijd te worden. Bovendien wil de ploeg nog iets rechtzetten tegen Harelbeke, want in de vorige onvolledige competitie liep die wedstrijd op eigen veld op een sisser uit.”

Vorige zondag waren Bataille, Coussement en De Waegemaeker er niet bij door lichte blessures. Trainer Hans Cornelis hoopt dat het drietal tegen zaterdag opnieuw fit zal zijn zodat hij over een volledig fitte kern kan beschikken tegen Harelbeke. (WD)

Zaterdag 14 augustus om 18 uur: KRC Harelbeke-KSKV Zwevezele A.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.