Amateurvoetbal stopgezet: “Beslissing toont nog hiaten”

© (Foto EG)
© (Foto EG)
Redactie KW

Wat voorspelbaar was, werd deze namiddag beslist. Het amateurvoetbal wordt definitief stopgezet maar het jeugdvoetbal tot en met 13 jaar blijft mogelijk.

“Alle competities worden als blanco beschouwd. De rangschikkingen worden geannuleerd en er zullen geen kampioenen noch sportieve stijgers en dalers worden aangeduid. Concreet betekent dit dat de Jupiler Pro League, 1B Pro League, de Croky Cup en de Scooore Super League (Women’s Super League) de enige competities zijn die zullen worden voortgezet, dit mits naleving van de met de overheden overeengekomen akkoorden. Daarover hebben we nu tenminste duidelijkheid”, zegt Geert Glorie die technisch verantwoordelijke is voor de jeugdopleiding bij KVK Westhoek. “Voor de eerste ploeg is dit geen slechte zaak want we wisten dat het bij herneming van de competitie moeilijk ging worden. Met slechts één punt uit vier wedstrijden was het een hele opdracht geweest om de degradatie te ontlopen. Trainer Bruno Debo blijft alleszins en deze week beginnen de gesprekken met het oog op volgend seizoen.”

Hiaten bij jeugdvoetbal

“De beslissing om jeugdvoetbal tot 13 jaar toe te laten, is nog niet helemaal duidelijk”, vervolgt Geert Glorie. “Valt de opgemaakte kalender voor de jeugdploegen nu weg of wordt die behouden, daarover vernemen we niets. Voor een club als KVK Westhoek dat zowat 300 jeugdspelers telt, valt alles moeilijk te organiseren. Onze jeugdploegen spelen uiteraard niet allemaal tegelijk thuis maar de toepassing van de veiligheidsmaatregelen vraagt een enorme aanpassing. Er geldt een gelimiteerd gebruik van de kleedkamers en de kantine blijft gesloten. Dat vraagt heel wat denkwerk en we zullen mogelijkheden moeten zoeken. In het verleden had ik al gepleit om ook het jeugdvoetbal volledig te schrappen. Als we zelf vriendschappelijke wedstrijden mogen organiseren, kunnen we de druk beperken. We deden dit recent samen met jeugdploegen van Mandel, Gullegem en Harelbeke en speelden op zaterdagen en op zondagen. Het is positief dat er een beslissing werd genomen maar we kijken uit naar een volledige verduidelijking”, besluit Geert Glorie.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier