2-1-nederlaag bij Antwerp levert Zulte Waregem 0 op 12 op

Het doelpunt van Gianni Bruno brengt Zulte Waregem op voorsprong, maar het geluk was van korte duur. © belga

Hoewel het in de eerste helft nog op voorsprong kwam, is Zulte Waregem er niet in geslaagd iets te rapen op het veld van Antwerp. Met goals van Buta en Mbokani zette de Great Old een scheve situatie recht. Als Essevee nog kans wil maken op Play-off 1, moet het volgende week absoluut thuis winnen van Waasland-Beveren.

Francky Dury verkoos in de spits Oberlin boven de licht geblesseerde Larin. In vergelijking met de match tegen Genk verdwenen ook Pletinckx en Seck (beide geblesseerd) en Bürki uit de ploeg, in hun plaats kwamen Baudry, Sissako en de genezen Mensah.

Antwerp startte met de meeste schwung, Rodrigues kon een assist van Benson niet goed genoeg deviëren. Essevee was niet onder de indruk, prikte regelmatig tegen en kwam zelfs op voorsprong: Sissako tikte op het gepaste moment naar Bruno en die aarzelde niet: 0-1 na 13 minuten.

Gelijkmaker van Buta

De thuisploeg reageerde via een actie waarbij Benson en Rodrigues tevergeefs Bossut belaagden. De Great Old toonde veel goede wil, alleen resulteerde dat aanvankelijk niet in dominant voetbal en/of doelzwangere kansen. In een kopbal van Mbokani zat te weinig vuur, rond het halfuur lukte het wel: Buta tikte de 1-1 binnen in een fase waarbij de Essevee-defensie er niet goed uitzag. De bezoekers zakten te diep in en mochten zich gelukkig prijzen dat ze bij de rust nog niet op achterstand stonden.

Op een kwartier voor het einde kwam er een penalty na een domme overtreding van Henrik Bjordal.© BELGA

Dat moet Francky Dury bij de pauze zijn mannen ook hebben meegegeven, want ze kwamen met beduidend meer lef en grinta uit de kleedkamer. Dat leidde tot voorzichtige druk, zonder veel uitgesproken kansen. Aan de overzijde knalde Benson naast, vlak nadat De fauw met een penalty had geflirt door De Laet net buiten de grote rechthoek neer te trekken.

Erop en erover

Op een kwartier voor het einde kwam die penalty er toch na een domme overtreding van Björdal. De net ingevallen Lamkel Zé liet de eer aan Mbokani, die niet aarzelde: 2-1. Essevee moest reageren, alleen ontbrak daarbij de overtuiging, zoals een kopbal van Björdal ook illustreerde. Intussen mocht het tevreden zijn dat de 3-1 uitbleef, omdat Bossut de poging van Gano verijdelde. De score veranderde niet meer, waardoor Essevee een slechte zaak doet in de strijd voor een Play-off 1-ticket.

(BVC)

Antwerp: Bolat, De Laet, Hoedt, Seck, Buta, De Sart, Defour (75′ Lamkel Zé), Rodrigues, Refaelov (46′ Miyoshi), Benson (75′ Gano) en Mbokani.

SV Zulte Waregem: Bossut, Mensah (74′ Walsh), Deschacht, Baudry, De fauw, Sissako, Marcq (85′ De Smet), Bruno, Björdal, Berahino en Oberlin (55′ Larin)

Doelpunten: 13′ Bruno 0-1, 33′ Buta 1-1, 77′ Mbokani 2-1

Geel: 42′ Oberlin, 46′ Deschacht, 62′ Marcq, 83′ Björdal.