2-0 en 3-1 voorsprong niet voldoende voor Gullegem

FC Gullegem - Wijgmaal : Nicolas Gheeraert van Gullegem ontzet voor Pïeter Kempeneers foto VDB / BART VANDENBROUCKE © VDB

Vooraf wilde FC Gullegem tekenen voor een punt tegen de nummer drie Wijgmaal. Na de wedstrijd en het gelijkspel, leek het wel alsof de rood-witten verloren hadden.

De ontgoocheling om de gemiste eerste thuiszege droop zo van de Gullegemse gezichten. Met een fraai doelpunt van Victor Van de Wiele trok Gullegem met een 1-0 voorsprong de rust in.

Toen Robbe Dekiere vroeg in de tweede helft de score verdubbelde, leken de jongens van trainer Alland Deschodt op weg naar de eerste thuiszege. Wijgmaal scoorde nog wel de aansluitingstreffer, maar de wederoptredende Lennart Sampers bracht de stand op 3-1. Gullegem op rozen.

Zelfs toen de bezoekers de 3-2 scoorden, leek de thuisploeg er nog gerust in. Tot in blessuretijd Wijgmaal alsnog met een punt ging lopen. Met gebogen hoofd en schouders verlieten de Gullegemse spelers en trainers het speelveld.

(FV)

DOELPUNTEN: 40′ Van De Wiele 1-0, 52′ Dekiere 2-0, 64′ Blockx 2-1, 67′ Sampers 3-1, 75′ Blockx 3-2, 94′ Dewaet 3-3.

GULLEGEM: Vanderschaeghe, Monteyne, Vansuypeene, Hugelier, Sampers, Gheeraert, Dekiere, Zmimmer, Vancraeyveldt (74′ Vandekerckhove), Van De Wiele (85′ Khiter), Vanleynseele (88′ Ihou).