Zedelgem blijft vaste waarde in eerste provinciale, met bescheiden middelen

Deze neofieten hunkeren om hun team stevige resultaten te bezorgen. V.l.n.r.: Bijade Boucherim, Nordin Behaeghel, Thibault Degomme, Mackim Joos, Harry Hollevoet Johan Vandevelde, Guillaume Tanghe en Yarith Maes. (foto JPV)
Redactie KW

Op de spelersvoorstelling van Excelsior Zedelgem verwelkomde voorzitter Wim Vanhove het overgrote deel van de spelersgroep en loofde de drie trainers, die hij als kinderen van het huis bestempelde: T1 Marc Calleeuw, T2 Tom Vanhulle en Sam Dejaeghere voor de keepers.

De preses benadrukte zijn visie tegenover ons: “Afgelopen kampioenschap begonnen we sterk, ook al moesten we toen al nieuwkomers inpassen. Vervolgens werden we geconfronteerd met een mindere periode die te lang heeft geduurd. Naar het einde toe pakten we uit met enkele verrassende resultaten zodat we toch van een geslaagde competitie mogen gewagen.”

“Nu is bijna de hele ploeg vertrokken, dus moesten wij zorgen voor een nieuw geheel waarmee wij de linkerkolom zullen viseren. Een overschot aan spelers is er niet, dus hoop ik dat de blessurelast binnen de perken zal blijven. Op kwalitatief vlak haalden we kanjers binnen. Ik denk wel dat onze sportieve staf tevreden is. Trouwens, onze coach zal er wel in slagen nog enkele jeugdige elementen te laten doorstromen.”

Dit zijn de gedreven nieuwkomers: Bijade Boucherim (Westhoek), Guillaume Tanghe en Joran Vandevelde (beiden Blankenberge), Harry Hollevoet (KM Torhout), Jean Louis Vyaene (Mandel), Mackim Joos (vrij), Nordin Behaeghel (Rumbeke), Thibault Degomme (Oostnieuwkerke), Thomas Depoortere (Houthulst) en Yarith Maes (Eernegem).

Plots stil

Mackim Joos speelde twee jaar geleden bij Knokke, in de nationale reeksen. Plots werd het stil rond hem. “Ik besteedde al mijn vrije tijd aan mijn huis, maar het voetballeven liet mij niet los. Eerste provinciale vind ik ook een toffe reeks, ik zal trachten een meerwaarde te bieden op defensief vlak.” Eerste in bevel Marc Calleeuw glunderde toen hij zijn nieuwe groep overschouwde. Hij zal er zeker een prachtgeheel van maken, samen met zijn onmisbare rechterhand Tom Vanhulle.

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.