Voetbal Swiftnick Verbrugghe wordt bij RC Lauwe T2 van Vanheuverbeke

Swiftick Verbrugghe in actie bij SCT Menen.© VDB
Swiftick Verbrugghe in actie bij SCT Menen.© VDB
Redactie KW

Swiftnick Verbrugghe, die als speler een titel vierde met FC Izegem en twee promoties met SC Menen, is de nieuwe T2 van RC Lauwe. “Ik begin er met veel goesting aan”, zegt hij. “En ik ben er zeker van dat mijn beste vriend Angelo en ik dat samen goed gaan doen. Wij kunnen alles tegen elkaar zeggen.”

De terugkeer van Christophe Frénoi verloopt niet onopgemerkt. Vorige week haalde de sportief verantwoordelijke Emile Deltombe (Diksmuide) terug naar de Lauwse statieploeg. Donderdag bereikte hij een akkoord met Swiftnick Verbrugghe, die de nieuwe T2 wordt.

De vroegere Lauwenaar, nu 33, kwam bij White Star op zijn achttiende in de eerste ploeg.

“Onder toenmalig trainer Hein Vanhaezebrouck”, voegt hij eraan toe. “Het jaar daarop mocht ik werken met de Deense trainer Kenneth Brylle. Hoewel de vroegere aanvaller van Anderlecht, PSV, Marseille en Club Brugge heel wat adelbrieven kon voorleggen, kon hij toch niet tippen aan Vanhaezebrouck, met lengten voorsprong de beste trainer die ik ooit had. Zijn analyse van eigen ploeg en tegenstanders was perfect.”

“Toen Angelo me vroeg om zijn assistent te worden, heb ik direct ja gezegd”

Tijdens zijn spelersloopbaan werd Verbrugghe geplaagd door meerdere blessures. “Tweemaal werd ik geopereerd aan de kruisbanden, driemaal aan de meniscus”, vertelt hij. “Vandaar dat ik veel te vroeg met het plezantste spelletje moest stoppen. Uiteraard miste ik het voetbal. Ik heb dan ook niet lang moeten nadenken, toen mijn beste vriend Angelo Vanheuverbeke me vroeg om zijn assistent te worden. Ik heb meteen toegezegd en kijk er reikhalzend naar uit om opnieuw de voetbalsfeer op te snuiven. Angelo hoeft zich geen zorgen te maken dat ik mij zal opdringen. Daarvoor kennen we elkaar veel te goed. Dat we alles tegen elkaar kunnen zeggen, is een groot voordeel. Het wordt een vuurdoop voor ons, maar ik ben er zeker van dat we het goed zullen doen.”

“Mijn mooiste periode als speler? Ongetwijfeld bij Sporting Menen. Naast twee promoties, hadden we een ploeg die uitstekend aan elkaar hing en er niet tegenop zag om een derde helft te spelen (lacht) . Met Jens Kindt, Tom Vannieuwenhuyze Charly Allard, Jelle Beyens, Jonas Viaene, Niels Peers, T1 Pascal Verriest, afgevaardigde Geert Libbrecht en andere Ward Vanaudenaardes vormden we één bende vrienden.” (FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.