Tom Denoulet is na vijf jaar weer bij ‘de Rassing’: “Ik keer met veel goesting terug”

Tom Denoulet in volle actie bij Sparta Petegem. © IVD
Redactie KW

Na vijf seizoenen Sparta Petegem keert Tom Denoulet straks terug naar ‘zijn’ Racing Waregem. Door een kruisbandletsel beleefde hij twee zeer moeilijke jaren, nu sluit hij “met heel veel goesting” aan bij de club waarmee hij mooie jaren beleefde.

“Na het eerste jaar bij de beloften van Zulte Waregem polste Pascal Dujardin mij om over te stappen naar Racing Waregem, en ik voelde mij daar meteen erg goed”, blikt Denoulet terug. “Nico Cottenier bracht mij als 17-jarige in de ploeg en ik speelde 29 van de 30 matchen. Dat eerste seizoen bleven wij net in vierde klasse, maar het seizoen daarop zakten wij naar eerste. Wij draaiden daar goed mee, tot er vlak na nieuwjaar 2017 heel wat spelers vertrokken. Racing Waregem moest toen de kaart van de jeugd trekken en iedereen schilderde ons meteen af als zekere degradatiekandidaat. Vijf matchen voor het einde van de competitie waren wij echter al zeker van het behoud. Als apotheose wonnen wij de finale van de Beker van West-Vlaanderen tegen kampioen Wingene.”

Kruis erover

“Daarna begon ik aan vijf seizoenen bij Sparta Petegem. Het eerste jaar was werkelijk schitterend, en ook over mijn tweede en derde jaar kon ik niet anders dan heel tevreden zijn. Daarna scheurde ik echter een kruisband en mocht ik een… kruis over het seizoen maken. Ook de voorbije maanden had ik het moeilijk om in de ploeg te geraken. De concurrentie was groter geworden en door de naweeën van mijn blessure was ik niet honderd procent, maar met de winterstop in zicht begon het vlotter te lopen.”

“Ondertussen bleef ik Racing Waregem volgen en kwam ik regelmatig naar de wedstrijden. Ik heb trouwens nog altijd goeie contacten met mijn vroegere teamgenoten Driessens, Coeman en Desmet. Na vijf jaar kom ik straks met heel veel goesting terug.”

Tom Denoulet komt er in een stabiele groep terecht. T1 Jason Tarras, T2 Kristof Dupont, keepertrainer James De Cabooter en de spelers Raevens, Santens, Allemeersch, Euvrard, Van Fleteren, Driessens, Verschuere, De Greve, Depraetere, Dujardin, Devenyns, Gonçalves, Vanderghinste, Desmet, D’Huyvetter, Deloof en de youngsters Laurez en Schotte hebben hun overeenkomst verlengd. (IVD)

Zaterdag 15 januari speelt Racing Waregem om 18 uur vriendschappelijk op het veld van SCT Menen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.