T1 Nigel Smith wil hard werken en plezier beleven bij KFC Meulebeke: “Seizoen volmaken zonder in de problemen te komen”

De nieuwe spelers met v.l.n.r.: Siebe Vanhouwe, Anton Callaert, Kamal Ouarane, Matteo Couwyzer, Gillan De Wulf en Julien Van Volcem. Flo Decostere en Jan-Thomas Kerkhof ontbreken. (foto WD)
Redactie KW

Bij de start van het nieuwe seizoen hield KFC Meulebeke naar jaarlijkse gewoonte een startvergadering waarbij ook de nieuwe spelers werden voorgesteld. Voorzitter Kurt Declerck heette iedereen welkom.

“Het doet veel deugd om na al die maanden opnieuw naar het voetbal te kunnen komen”, opende de voorzitter. “Ik ben ook blij dat we opnieuw in de kantine kunnen zitten. Wij zijn een gezonde club die over heel wat vrijwilligers beschikt en een bestuur dat maakt dat de club financieel gezond is en blijft. Ook onze jeugdwerking is hervormd en erop gericht om spelers uit de eigen jeugd te laten doorstromen naar de eerste ploeg.”

“We spelen opnieuw in eerste provinciale. Na vijf wedstrijden van het fel ingekorte vorige seizoen stonden we op plaats negen. Voor het volgende seizoen zijn we versterkt om goed te scoren. Met trainer Nigel Smith zitten we ook uitstekend om onze ambitie waar te maken. Ik wil ook iedereen uitnodigen naar onze galamatch op 31 juli om 19 uur tegen Club NXT.”

Trainer Nigel Smith pikte in: “Het is nu het tweede seizoen na de promotie, we hebben acht nieuwe spelers bij de club gehaald die een meerwaarde betekenen om de vertrekkende spelers te vervangen. Het wordt hard werken om een geslaagd seizoen te kunnen afwerken. Samen met plezier beleven is dat ons voornemen.”

Vriendengroep

“De gemiddelde leeftijd van de A-kern is net geen 22 jaar, het is een echte vriendengroep. Daarmee willen we komend seizoen volmaken zonder in de problemen te komen.”

“We hebben de spelers al testen laten doen en hebben daarin ook de U21 en beloften betrokken. Dat zullen we in de loop van het seizoen verder doen om op die manier de afstand naar de eerste ploeg zo klein mogelijk te maken.”

Doelman Julien Van Volcem (22) is een van de nieuwe spelers. “Mijn ambitie is eerste doelman worden, maar ik denk dat dat ook zo is voor de andere doelmannen. Ik speelde bij AA Gent en Winkel Sport en stak heel wat op van ervaren doelmannen zoals een Sven Dhoest. Daan Ronse was hier zes seizoenen, kapitein en een monument bij de club. Het zijn dus grote schoenen om in te stappen, maar die uitdaging wil ik graag tot een prima einde brengen.” (WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.