SK Staden zamelt lege inktpatronen in: “We hopen drie boxen te vullen”

Van links naar rechts Bart Bruneel, Bert en Frederik Lievens, de initiatiefnemers bij SKS om de lege inktpatronen in te zamelen. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Van links naar rechts Bart Bruneel, Bert en Frederik Lievens, de initiatiefnemers bij SKS om de lege inktpatronen in te zamelen. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Het zijn bizarre tijden voor de provinciale voetbalclubs. Er zijn bijna geen inkomsten meer terwijl de vaste kosten blijven binnen komen. Bepaalde clubs pakten tijdens de feestperiode uit met verkoopacties. SK Staden gooit het over een totaal andere boeg met het inzamelen van lege inktpatronen.

Het initiatief van Frederik Lievens, papa van jeugdspeler Bert, moet de clubkas toch enkele honderden euro’s opleveren. “Het zijn niet alleen voor de clubs en de spelers moeilijke tijden, maar eigenlijk ook voor de vele jeugdouders die op zaterdag niet meer langs de zijlijn kunnen staan”, opent Frederik Lievens, die jaarlijks binnen de club ook zijn schouders zet onder het project Mooimakers. “Ik besef maar al te goed dat het financieel niet gemakkelijk zal zijn voor clubs zoals SK Staden om in deze tijden financieel te overleven. Vandaar dat ik spontaan mijn hulp aanbood toen ik het initiatief van Ink-Box had bekeken. Het systeem is eigenlijk heel simpel en moet je finaal toch enkele honderden euro’s opleveren. Je zet op bepaalde locaties (bij SK Staden aan de kantine op het sportcomplex De Wankaarde en bij bestuurslid Bart Bruneel, Kapelleriestraat 63, red.) een box waar mensen hun lege inktpatronen van een bepaald type van HP of Canon kunnen inwerpen. Per zestig stuks krijg je als club 150 euro op de rekening. Het is inderdaad geen smak geld, maar ik ben van mening dat alle beetjes helpen. Vandaar ook dat het bestuur mij heel dankbaar is. Ondertussen zijn we nu al een tweede box aan het vullen, maar de actie loopt nog enkele weken. Persoonlijk hoop ik dat we er een drietal kunnen vullen, alles wat meer is, is des te beter voort SK Staden.”

Mooimakers

Frederik is binnen de club ook gebombardeerd tot milieuverantwoordelijke. “Het is nu al het derde jaar dat we met SK Staden deelnemen aan het MIROM-project de Mooimakers. Voor het onderhoud van onze site (inclusief visput en atletiekpiste) krijgen we op jaarbasis een subsidie van 1.200 euro. Daarvoor rekenen we op alle actieve leden en medewerkers. Dit jaar zouden we normaal de dichtste woonwijken erbij nemen, maar door corona is alles in het water gevallen.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.