Nieuwe kern bij KSK Oostnieuwkerke: “Een evenwicht tussen ervaring en jong talent”

(foto SBR)
Redactie KW

Eersteprovincialer KSK Oostnieuwkerke stelde in Bar Collie zijn spelerskern anno 2021-2022 voor. Hoofdcoach Johnny Nierynck kan rekenen op 22 spelers. In laatste instantie haakte Dorge Kouemaha nog af. Hij gaf zijn woord, maar tekende ondertussen bij Woluwe Zaventem. Desondanks blijft de ambitie om een rustig seizoen te draaien in eerste provinciale.

“De pandemie liet duidelijk zijn sporen na”, opent voorzitter Dimitri Geerolf. “Bijna iedereen verkoos ervoor om ofwel om elders aan de slag te gaan of om definitief af te haken. Enkele maanden geleden zaten we dus echt wel met de handen in het haar en was er de vrees om geen competitieve kern te kunnen samenstellen.”

Talloze telefoontjes

“De talloze telefoontjes naar spelers brachten uiteindelijk resultaat, want kijk eens wat een mooie kern er samengesteld is. Het is echt een evenwicht van ervaren spelers en jong talent dat ervoor moet zorgen dat we een rustig seizoen kunnen spelen. We zullen er voor zorgen dat elke tegenstander met schrik naar het Mandelstadion komt.”

“Volgend jaar zal onze accommodatie, door gemeentelijke steun, er trouwens ook al anders uitzien. Er komt een nieuwe parking aan de Spanjestraat met een nieuwe hoofdingang. Verder voorziet men ook een subsidie van 250.000 euro voor de aanleg van een kunstgrasveld. Maar iedereen beseft dat dit te weinig is om een kunstgrasveld aan te leggen, zeker nu bij bijna alle voetbalclubs het spaarpotje zo goed als leeg is na de coronapandemie. Dus hoop ik dat de bestuursploeg van burgemeester Vanderjeugd nog een extraatje voorziet voor de Stadense voetbalclubs, zodat er volgend jaar overal een kunstgrasveld ligt.”

Enthousiaste spelers

Trainer Johnny Nierynck bevestigt het verhaal van de voorzitter. “Gelukkig bereikten we enkele maanden geleden toch enkele akkoorden met de betere spelers uit de provinciale reeksen. Dit leidde nu tot een groep enthousiaste spelers die tot veel in staat zullen zijn. Vraag het maar aan Torhout KM”, aldus de trainer van KSKO.

De nieuwkomers: Jasper Meeuws (Westrozebeke), Robbe Platteeuw (Zedelgem), Thibault Degomme (SV Kortrijk), Baptiste Schmisser (Torhout KM), Jurn Van Meenen (De Ruiter), Kim Quartier (Zonnebeke), Mo Alachi (RC Waregem), Milan Devuyst (Oostduinkerke), Dylan Vanclooster (Bredene), Friso Mando (Poperinge), Jelle Declerck (Heist) en Sammy Vandeweghe (Wingene). (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.