Michael Vermeersch ruilt KSV Rumbeke voor SK Roeselare Daisel

Michael Vermeersch kiest voor de nieuwe fusieploeg SK Roeselare Daisel.© VDB
Michael Vermeersch kiest voor de nieuwe fusieploeg SK Roeselare Daisel.© VDB
Redactie KW

Het nieuwe SK Roeselare Daisel, dat volgend seizoen in eerste provinciale uitkomt, is bijzonder ambitieus. De ploeg van voorzitter Bart Allossery wil zo snel mogelijk de poort van het nationaal voetbal openduwen.

Ondertussen pakte men reeds met een vijfde inkomende transfer uit, en wat voor één. Bij de buren van KSV Rumbeke wrikte men Michael Vermeersch los, toch één van de steunpilaren.

“Enkele dagen geleden kreeg ik telefoon van hun toekomstige coach Maxim Vandamme”, opent de 29-jarige schilderaar. “Alhoewel ik van karakter nog een twijfelaar ben, heb ik hier nu niet getwijfeld om in te stappen in dit nieuw ambitieus project op Schiervelde. De nieuwe ploeg wil zo snel mogelijk naar de amateurliga. Veel collega’s uit de kern ken ik persoonlijk dankzij mijn rijkgevulde voetbalcarrière. Ook met Max heb ik nog samengewerkt bij Eendracht Wervik. Onze wegen zijn toen gescheiden en dat niet op de mooiste manier, maar nu krijg ik een herkansing. Beiden willen deze bladzijde zo snel mogelijk omslaan.”

Michael verlaat na drie seizoenen Rumbeke. “De voorbije dagen had ik al enkele telefoontjes gekregen van Oostkamp en Wervik aangaande een mogelijke samenwerking. Uiteindelijk hield ik voor hen de boot eventjes af, omdat ik mij wel goed voelde bij Rumbeke, maar toen SK Roeselare Daisel aankwam, was ik zodanig gecharmeerd dat ik niet twijfelde om naar Schiervelde te gaan vanaf volgend seizoen. Daarmee treed ik in de voetsporen van mijn pa Mario die indertijd nog bij de jeugd van SK Roeselare speelde en later ook nog bij de hoofdmacht van VK Dadizele.”

En nu nog in schoonheid afsluiten bij Rumbeke? “Ik denk dat het zo ver niet meer zal komen. Het zou ook niet eerlijk zijn om een competitie maar half af te werken. Zie nu bijvoorbeeld de situatie van Rumbeke. Zij hebben in het begin van de competitie bijna alle toppers gehad en zouden straks niet echt de kans meer krijgen om in de reeks te blijven. Hopelijk wordt straks de competitie geneutraliseerd en krijgt Essevee een nieuwe herkansing in eerste provinciale.”

(SBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier