KSV Rumbeke (1) stelt drie nieuwkomers voor: “Duimen dat we thuis mogen starten tegen onze buren”

Vlnr. Nordin Behaeghel, T1 Geert Broeckaert, Antoine Olivier, Colin Dumoulin en voorzitter Stefaan Bouckaert.© (Foto Jos)
Vlnr. Nordin Behaeghel, T1 Geert Broeckaert, Antoine Olivier, Colin Dumoulin en voorzitter Stefaan Bouckaert.© (Foto Jos)
Redactie KW

Woensdagavond vond in de kantine van het sportpark de spelersvoorstelling plaats van eersteprovincialer KSV Rumbeke. Veel is er de voorbije maanden niet veranderd, vandaar dat voorzitter Stefaan Bouckaert ook geen andere ambities uitspreekt.

“Er zijn dus zoals bekend twee spelers vertrokken met Michael Vermeersch en Arthur Tyvaert”, aldus de voorzitter. “De enige betrachting was om hen op een waardige manier te vervangen. Daarin zijn we aardig gelukt met Nordin Behaeghel (Zedelgem), Colin Dumoulin (Oostnieuwkerke) en Arthur Tyvaert (KSV Roeselare). Met hen erbij moeten we nog sterker zijn dan voorheen. Toch blijven we voorzichtig met onze uitspraken. Als we een zorgeloos seizoen kunnen draaien in de linkerkolom, zal ik bijzonder tevreden zijn. Belangrijk zal zijn om nu wel eens een goede competitiestart te nemen, aangezien iedereen fit is geraakt.”

Openen met derby

Ondervoorzitter Bart Wenes hoopt direct op een confrontatie met de nieuwe fusieploeg SK Roeselare-Daisel. “Je kan toch niet mooier starten dan met een thuismatch tegen de Schierveldeploeg. Ongetwijfeld zou dit een vol huis opleveren en een extra motivatie om hen het vuur aan de schenen te leggen.”

Eén van de nieuwkomers is Antoine Olivier (19), die overkomt van KSV Roeselare. “Mijn carrière ben ik hier op het Sportpark begonnen als benjamin, maar na een half jaar was ik hier alweer weg voor uiteindelijk een avontuur van elf jaar op Schiervelde. Ik geraakte zelfs tot bij de beloften. Toen de vereniging de boeken neerlegde, keek ik direct uit naar een nieuwe sportieve werkgever. Hier bij Rumbeke was er direct een match. Ik ben terecht gekomen in een toffe groep die terecht mikt op de linkerkolom. Mijn ambitie is dan weer om zo snel mogelijk een basisplaats te veroveren. De trainer kan me eigenlijk bijna overal uitspelen op het veld aangezien ik perfect tweevoetig ben. Toch zal de concurrentie niet mals zijn.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.