Kenneth Vonck (KSV Rumbeke – 1): “Zedelgem wordt echte waardemeter”

Kenneth Vonck. (foto AD)
Redactie KW

In eerste provinciale voldoet KSV Rumbeke momenteel aan zijn verwachtingen. De ploeg van coach Geert Broeckaert staat na elf speeldagen op een gedeelde derde plaats. Enkel leider Wielsbeke is momenteel buiten schot.

“Je hoort ons inderdaad niet klagen”, opent de net 34-jarige doelman Kenneth Vonck. “Voor het seizoen hadden we eigenlijk maar twee echte uitspraken gedaan, namelijk geen slechte start meer meemaken en daardoor een vaste stek in de linkerkolom bemachtigen. Vorig jaar zijn we met 3 op 15 gestart, nu 20 op 33. Dat maakt dat we goed op weg zijn om beide doelen te realiseren.” Ook op Oostnieuwkerke was het weer een sterke wedstrijd? “We zijn inderdaad niet echt in de problemen gekomen. Het tegendoelpunt, dat echt ongelukkig was, viel pas in de absolute slotfase wanneer de driepunter al lang binnen was.”

Zedelgem

“Zaterdag zal het ongetwijfeld een ander kaliber worden wanneer Zedelgem over de vloer komt. Ook zij azen op een rustig seizoen in de linkerkolom, vandaar dat ik het zie als een echte waardemeter. Hopelijk kunnen we weer de volle buit op het Sportpark houden, maar daarvoor gaan we onze ambities zeker nog niet bijstellen. Een eindronde mag, maar is zeker geen must voor de Rumbeekse entourage.” Dit weekend waren er twee quarantainegevallen bij Essevee, maar ook Bjorn Sucaet ontbrak. “Onze kapitein sukkelt al een tijdje met de enkel en is er vorige week op de training opnieuw doorgegaan. Er wacht hem een hopelijk korte revalidatie. Voor de rest zal iedereen wellicht inzetbaar zijn tegen Zedelgem.” Ook zelf ben je aan een sterk seizoen bezig? “Ik haal inderdaad een goed niveau en hoop dat nog een aantal jaar te kunnen aanhouden. Ik ben nog niet van plan om nu al de handschoenen aan de haak te hangen. De maandagkwaaltjes zijn er nog niet”, besluit de plaatser bij Sleeplife. (SBR)

Zaterdag 27 oktober om 19 uur: KSV Rumbeke – Exc. Zedelgem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier