Justin Verlinden verhuist van Royal Knokke FC naar KSC Blankenberge

Justin Verlinden © BELGA
Redactie KW

Toen de kustformatie in de Croky Cup bekerhouder Standard Luik versloeg verdedigde Justin Verlinden de Knokse palen. Twee jaar geleden verlengde de zoon van legende Dany zijn contract. Op dat moment trok Knokke ook Sven Dhoest aan. Wanneer de toenmalige competitie startte moest T1 Yves Van Borm kiezen tussen twee klasbakken. We herinneren zijn woorden: “Dit was één van de moeilijkste beslissingen uit mijn loopbaan.” Sven Dhoest kreeg de voorkeur, liet geen enkele steek vallen en groeide uit tot uitblinker, telkens weer. Justin Verlinden bleef trouw zijn taken vervullen als tweede in bevel tot hij in het recente tussenseizoen te horen kreeg dat zijn verbintenis niet zou worden verlengd.

Ettelijke maanden bleef de goalie zonder ploeg tot KSC Blankenberge hem contacteerde. Na het stoppen van Brian Vandenbussche trok Sporting Club twee nieuwe doelmannen aan: Arne Maertens en Harold Van Der Borght. Laatstgenoemde blijft nog een tijdje buiten strijd waardoor de beleidsploeg de beslissing nam om het keepersbestand te verruimen. Justin Verlinden trainde op donderdag 30 september al een eerste keer mee.

Coach Steve Swaenepoel: “We kunnen het ons niet veroorloven geconfronteerd te worden met het gebrek aan een ervaren keeper. Vandaar een beslissing van het bestuur die ik ten zeerste toejuich. Justin is van harte welkom in ons midden.”

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier