Jonas Vandermarliere is weer fit bij Sassport Boezinge: “Moeten voetballende oplossing vinden”

Jonas Vandermarliere. (foto MG)
Redactie KW

Een vervelende kuitblessure hield de 35-jarige Jonas Vandermarliere vijf weken aan de kant. Stilaan leunt de centrale middenvelder van Sassport Boezinge weer bij zijn beste niveau aan. Zaterdag gaat Sassport op bezoek bij Sparta Heestert op zoek naar de drie punten.

Na de 1-1 in een pittige thuismatch tegen Eendracht Wervik staat Sassport komende zaterdag tegenover Sparta Heestert. Poperingenaar Jonas Vandermarliere blikt vooruit. “Heestert is een lastige ploeg om tegen te voetballen. Ik herinner me dat we daar vorig seizoen 1-1 deden en dat zij over heel wat duelkracht beschikken. Ze hanteren ook vaak de lange bal. Het is aan ons om een voetballende oplossing te vinden. We zullen in elk geval op topniveau moeten zijn om de drie punten mee naar Boezinge te kunnen nemen.”

Niet op schema

In het klassement deelt Sassport de tweede plaats met SK Roeselare-Daisel. Volledig op schema zo lijkt. “Ik ben het daar niet mee eens”, verrast Jonas Vandermarliere. “We moesten zonder twijfel vijf punten meer op de teller hebben om volledig op schema te kunnen zitten. Dat we thuis tegen KFC Meulebeke verloren hebben, kan ik nog altijd niet geloven. Dat mocht nooit gebeurd zijn. Ook thuis tegen Excelsior Zedelgem lieten we punten liggen. We bleven steken op een gelijkspel terwijl we meer dan voldoende kansen hadden om het af te maken. De 4-0-nederlaag op KSC Wielsbeke is voor ons wel een soort wake-upcall geweest. We zitten de voorbije weken duidelijk in een positieve flow. Als we die lijn in de match tegen Heestert, en ook in de topper die volgt tegen KSV Diksmuide, kunnen doortrekken, zou de trein definitief moeten vertrokken zijn.” Over zijn seizoen tot dusver is de ervaren Jonas Vandermarliere niet tevreden. “Dat kan ook moeilijk anders. Ik heb al meer matchen gemist door blessureleed dan dat ik er kunnen spelen heb. Een spierscheur in mijn kuit hield me liefst vijf weken aan de kant. Vorige zondag tegen Wervik kon ik eindelijk weer eens de match volmaken. Ik voel wel dat ik weer voluit kan gaan in de duels en weer tegen mijn beste niveau aanleun. Ik had ook geen reactie na de match wat het beste doet vermoeden voor wat volgt.” Keeper Justin Vanbrabandt maakte zijn rentree tegen Wervik. Ook Besart Selmani is stilaan weer wedstrijdfit. Voor kapitein Matthijs Blancke komt de match in Heestert nog te vroeg. (TVI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.