Jeremy Brogniez is EOTS-speler van de eerste periode in eerste en tweede provinciale: “Ooit nipt naast trofee gegrepen”

Jeremy Brogniez heeft graag de bal. “En dan incasseer je al eens stampen”, weet hij. © VDB
Wouter Vander Stricht

Aan Jeremy Brogniez hoef je niet uit te leggen wat EOTS inhoudt. In de jaren dat hij voor KVC Wingene speelde, hoorde hij steevast tot de genomineerden en één keer won hij bijna de prijs van beste speler. “Ik greep er net naast, het was David Cardon die er toen mee aan de haal ging”, herinnert Jeremy zich nog. Maar nu de EOTS-handschoen weer is opgenomen, haalde Brogniez dit keer in de provinciale reeksen het EOTS-team en won hij de publieke voting.

33 jaar is Jeremy Brogniez ondertussen, maar dartelen doet de technische vaardige speler nog altijd. Hij maakte al wat omzwervingen in het voetbal. “Maar het is niet dat ik snel van de ene club naar de andere wil. Kijk nu naar mijn periode bij KVC Wingene. Ik tekende er destijds voor drie jaar, niet gebruikelijk in het amateurvoetbal. De club was ambitieus en wou hogerop, maar na zes maanden bleken er al financiële problemen. Ik ben uiteindelijk toch twee seizoenen gebleven. In Adinkerke zelfs vier. Maar soms moet je bij een team vertrekken omdat het daar gewoon ophoudt, zoals bij KSV Nieuwpoort. Maar nu ben ik dus terug bij Sassport Boezinge. Ik had er eerder al gespeeld en kende het bestuur en ook trainer Angelo Paravizzini was natuurlijk een bekende van mij. De knoop was dan ook snel doorgehakt.”

Brogniez voetbalt dus nu opnieuw in eerste provinciale. “Het is goed combineerbaar met mijn privésituatie. Ik heb ook twee zoontjes die ook wat van mijn tijd vergen uiteraard. Ze zijn zes en vijf jaar oud en spelen ondertussen ook al bij KSV Veurne. Het is nog het begin natuurlijk, maar leuk om te volgen.”

Alles ligt nog open

Boezinge deelt momenteel de derde plaats met KSV Diksmuide en KSV Rumbeke, op drie punten van SK Roeselare-Daisel. “Leider SC Wielsbeke is wel al wat uitgelopen op ons, maar voor de rest is nog veel mogelijk. Zelf verloren we afgelopen weekend met 3-0 op Sparta Heestert. Nooit een makkelijke verplaatsing, maar zelf had ik er het wat moeilijk met de verlichting. Nu ja, dat is voor hen ook zo natuurlijk. Wij hebben het moeilijk om onze wil op te leggen tegen een ploeg die met een heel laag blok speelt. En als je dan op achterstand komt, is het niet evident om het tij te keren.”

Sassport Boezinge kampt ook met heel wat afwezigen. De knoken van Brogniez houden het voorlopig wel nog. “Ik ben eigenlijk goed gespaard gebleven van grote blessures, maar ik heb altijd wel wat kwaaltjes. Door mijn speelstijl incasseer ik ook wel behoorlijk wat trappen. Maar we kunnen bij Boezinge maar zelden met dezelfde elf aan de aftrap komen, iedere week is het wel iemand anders die uitvalt. Zelf hoop ik het nog wat langer uit te zingen in de voetbalwereld, zolang het mogelijk is ga ik door.”

Wat is er leuker dan met het hele team gaan feesten?

En zo blijft hij ook in aanmerking komen voor de EOTS-trofeeën. “Ik ken de organisatie al langer, al van bij de eerste edities werd ik genomineerd. Als aanvallende speler is het makkelijker om speler van het jaar te worden, maar je heb ook je ploegmaats rond je nodig om te presteren. Maar daarom is het ook leuk om mee te doen voor de prijzen, dan kan je met het hele team gaan feesten”, lacht de Koksijdenaar die nu in De Panne woont.

Bij de online stemming haalde Jeremy het met vrij grote voorsprong voor Jonas Van Exem (KSV Rumbeke) en Quirino Raes (KFC Heist). “Ik heb de poll uiteraard wel gedeeld. Maar omdat ik er sowieso al in getagd was, kregen mijn vrienden dit al te zien. De eerste keer dat ik keek – dus voor ik het zelf kon delen – had ik al heel veel stemmen. Waarvoor dank natuurlijk.”

Ook Jeremy Brogniez sleept met zijn overwinning vier tickets voor de EOTS-party op vrijdag 6 mei in de wacht. Hij mag er ook een fles bubbels ontkurken. “Ik zal zeker van de partij zijn. Er hangt daar ook een leuke sfeer. Onder de spelers van de verschillende ploegen heerst er eigenlijk geen rivaliteit, het zijn gewoon allemaal voetballers samen.”

Meer over EOTS op www.eots.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.