Geert Broeckaert blijft T1 van KSV Rumbeke: “Geen grote veranderingen te verwachten”

Trainer Geert Broeckaert. © AD
Redactie KW

De sportieve cel van KSV Rumbeke maakt eerstdaags werk van de samenstelling van de kern voor volgend seizoen, de eerste prioriteit was het vastleggen van de trainer. De 61-jarige Geert Broeckaert start straks zijn vijfde seizoen op het Rumbeekse sportpark.

“Vorige week ben ik met voorzitter Stefaan Bouckaert tot een nieuw akkoord gekomen. Twijfel was er wellicht van geen van beide kanten. Daarna hebben we de spelerskern naam per naam overlopen om te kijken wie wel en niet kan blijven. Ook daar zaten we snel op dezelfde golflengte. Bij Essevee moet niet snel grote veranderingen verwacht worden. Ik verwacht dat bijna iedereen gaat bijtekenen zodat er weinig vers bloed moet bijkomen”, aldus Geert Broeckaert.

Jeugd sneller aan bod

“De enige twijfelgevallen zijn de jongens die nu misschien minder aan de bak zijn gekomen in deze campagne. De oorzaak heb ik zelfs al coach niet direct in de hand, want het reglement in eerste provinciale zegt dat je minstens twee -21-jarigen op de bank moet hebben voor een wedstrijd. Bepaalde anciens durven daardoor wel eens naast de selectie te vallen. Op donderdagavond na de training merk ik na het bekend maken van de selectie wel eens ontgoochelde gezichten, maar ik sta niet boven de wet. Zelf had ik bijvoorbeeld liever gezien dat er een -21-jarige bijvoorbeeld mocht starten dan er nu twee op de bank te zetten. Op die manier zou de jeugd sneller aan bod komen.”

Winnaar van nature

“Voor de clubvisie spreek je beter voorzitter Stefaan aan”, vervolgt Geert Broeckaert. “Zelf ben ik een winnaar van nature. Voor deze campagne ga ik er alvast vanuit dat we elke match proberen te winnen. Finaal zien we wel waar het schip strandt. Wellicht zullen we net iets tekort komen voor het kampioenschap, daarvoor is zeker Wielsbeke te sterk. Dit team is rond Nieuwjaar nog steeds ongeslagen, niemand zal nog kunnen optornen tegen hen. Voor het volgende seizoen gaan we terug starten met de ingesteldheid om alles te winnen, maar natuurlijk weet je nooit hoe sterk de tegenstander op dat moment wel is.” (SBR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.