Excelsior Zedelgem mikt op toptienplaats

Excelsior Zedelgem hoopt de degradatieplaatsen te vermijden. Tom Van Hulle staat als derde van rechts. © JPV
Redactie KW

De voorbereiding van eersteprovincialer Excelsior Zedelgem verloopt naar wens. De samenwerking tussen T1 Marc Calleeuw en zijn assistent Tom Van Hulle blijft optimaal. Na vijf jaar samenwerking zijn ze een betrouwbare tandem geworden.

Met Dani Cleophas (komt van Wingene in nationale) en Jasper Cornillie (komt van de beloften van KV Kortrijk) werd het geheel behoorlijk versterkt. Tom Van Hulle blikt hoopvol vooruit, ondanks toch enkele pijnpunten.

Gregory Messina

“Onze eerste doelman Cedric Vanhee blesseerde zich recent op training, zit in het gips en mist zeker de competitiestart. Jelle Dudal sukkelt met een loszittend stukje bot ofwel een scheurtje. De diagnose moet nog gesteld worden.”

“Anderzijds is Gregory Messina weer volledig fit nadat hij een heel jaar verloor wegens een operatie aan de rug. Eerder voetbalde hij bij KSC Blankenberge. Dat lijkt me evenveel waard als een toptransfer.”

Van jaar tot jaar groeien

“Vijf jaar geleden nam ik afscheid van SKD Hertsberge nadat ik er 15 seizoenen mijn passie had botgevierd, waarvan 13 als T1. Om andere lucht op te snuiven solliciteerde ik als assistent bij Excelsior Zedelgem maar greep naast de functie. Wel kon ik er aan de slag als coach van de beloften.”

Amper was de competitie opgestart of de nieuw aangeduide T2 nam afscheid en kon Tom Van Hulle toch aan de slag als assistent van Marc Calleeuw. “We leerden elkaar kennen, het klikte vanaf de eerste minuut. Op het einde van het kampioenschap promoveerden we naar eerste provinciale en groeiden vervolgens van jaar tot jaar.”

Ontluikend talent

In die supermooie reeks komt het er volgens Van Hulle op aan binnen de eerste tien te eindigen om aldus een buffer op te bouwen. “Je weet immers nooit wat er gebeurt in de nationale reeksen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er vijf teams degraderen.”

De ambities dus. “De laatste zes plaatsen vermijden blijft de boodschap. We beschikken over een jeugdig geheel met talrijke vrienden en ontluikend talent. Marc Calleeuw stroomde net als ikzelf door van beloften naar T2 en vervolgens het hoofdtrainerschap.”

Start niet missen

“Recent voetbalden we tegen Heist. Wegens files was mijn sportieve baas niet op tijd. Hij opperde: Jij hebt alle voorbereiding op jou genomen, dus doe jij maar de coaching! Daar protesteerde ik tegen en reageerde dat we één team vormen. Voilà, zo werken we samen. De competitie start met een thuismatch tegen Zonnebeke en daarna trekken we naar Heestert. De start niet missen wordt primordiaal voor ons. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.