Dieter Lauwers staat met SC Wielsbeke (1) ongeslagen aan de leiding: “Op schema om de titel te pakken”

Dieter Lauwers. © (Foto IVD)
Redactie KW

SC Wielsbeke blijft op hoog toerental draaien. De Wielsbekenaars verloren tijdens de eerste ronde geen enkele keer, maar de match tegen Wervik, de nummer twee, kondigde zich als zwaar aan. Wielsbeke kon verder uitlopen, terwijl Wervik absoluut de kloof wilde verkleinen.

“Wij zitten in een sterke periode en die blijft maar duren”, geniet trainer Dieter Lauwers. “Wij wonnen 13 keer en speelden twee keer gelijk, dat maakt 41 op 45 en dat is een uitzonderlijke reeks. De eerste achtervolgers liggen daarmee 14 punten achter en wij worden nu naar voren geschoven als titelkandidaat. Of wij het woord titel al in de mond nemen? Het gaat crescendo: eerst pak je de periodetitel, daarna word je herfstkampioen en dan wil je natuurlijk meer. Voor het seizoen was het onze ambitie om de eindronde te halen, maar als je bovenaan staat, hoop je om de titel te pakken. Het is echter pas als het mathematisch zeker is dat de champagne mag ontkurkt worden, maar wij staan er uitstekend voor. Er resten nog 13 matchen en om ons in te halen, moet de concurrentie al vijf keer meer winnen dan wij. In hun onderlinge duels zullen de achtervolgers ook nog punten verliezen. Laat ons zeggen dat wij op schema zitten.”

“Tegen Wervik kozen wij op basis van de scouting voor een ander systeem. Dat was ook de reden waarom Coopman en Wullaert op de bank startten. Ik vond dat wij op voetbalgebied een van onze beste matchen speelden. Vlak voor de rust kwamen wij verdiend voor. Na de rust dwong Wervik veldoverwicht af, maar wij gaven amper iets weg. Wij kregen zelfs de beste mogelijkheden en scoorden een tweede keer. Wervik sloot aan van op de stip, maar daarmee was alles gezegd.”

“Nu gaan wij genieten van de winterstop en daarna zijn wij bye. Dat weekend vullen wij in met een oefenmatch op Munkzwalm, waar wij proberen een goede aanloop te nemen naar de match tegen Blankenberge.” (IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.