Corona-uitbraak bij Excelsior Zedelgem

Redactie KW

Coach Marc Calleeuw moet de verplaatsing naar Sassport Boezinge van zaterdagavond 16 oktober aan zich laten voorbij gaan.

De T1, een meubelstuk met acht jaar dienst, zit thuis in quarantaine wegens corona. Ondanks zijn ziekte, hoestbuien en hese stem, stond hij ons toch te woord. “Voorlopig hebben naast mij ook mijn keeperstrainer Sam Dejaeghere en vijf basisspelers positief getest. We moeten de competitiespeeldag afwerken maar dat zal met een veredeld invallerselftal zijn.”

Fikse uppercut

“Mijn T2 Tom Van Hulle zal mij vervangen want zelf mag ik tot volgende week vrijdag 22 oktober niet buiten, net als mijn spelers die positief testten. Ook onze thuismatch van zaterdag 23 oktober tegen Racing Club Lauwe zal met gasten betwist worden die allerminst topfit zijn. Zij die net als ik tot volgende week vrijdag in quarantaine moeten kunnen onmogelijk met al hun mogelijkheden aan de aftrap komen. Dit is een fikse uppercut ja. We startten het seizoen boven verwachtingen, met een opnieuw verjongd elftal, maar de uiterst gemotiveerde jongens krijgen nu dit voorgeschoteld. Maar goed, gezondheid primeert, laat ons dat voor ogen houden, en hopen dat die pandemie nu stopt in ons midden.” (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.