https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zinho Gano tekent bij SV Zulte Waregem

© Foto Club
© Foto Club
Redactie KW

De Belgische aanvaller Zinho Gano (27) tekent een contract tot 2024 met een optie op een extra jaar bij SV Zulte Waregem. De boomlange spits van 1,98 meter komt over van KRC Genk en wordt de zesde zomeraanwinst aan de Gaverbeek.

Vorig seizoen werd Gano uitgeleend aan KV Kortrijk, de rivaal van Essevee. Daar vond de spits zes maal het doel in elf wedstrijden. In de derby tegen SV Zulte Waregem speelde hij toen 60 minuten voor de Kerels . Verder was hij nog alleen maar in België actief bij onder meer Genk, Antwerp, Oostende, Waasland-Beveren, Oostende, Moeskroen, Lommel en Club Brugge. Hij verdedigde ook elf keer de nationale kleuren van de onder 19,waarin hij één keer tot scoren kwam.

“Een definitieve transfer zorgt voor stabiliteit. Het zal me de nodige rust geven om optimaal te presteren”, vertelt Zinho. “Ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd voor SV Zulte Waregem. De accommodaties en het stadion zijn hier top. Ik kan niet wachten tot ik de fans ontmoet.”

“Zinho is een speler die de Belgische competitie door en door kent”, aldus Eddy Cordier. “Het is een ervaren speler die mogelijk wel eens een sleutelfiguur kan zijn voor Zulte Waregem. Ondanks de interesse van veel clubs zijn we dan ook tevreden dat hij onze aanvalslinie komt versterken.” (EC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.