https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Vroege rode kaart nekt Zulte Waregem

Sorinola was de ùatchwinnar voor Union. © BELGA
Redactie KW

Union klimt naar een voorlopige eerste plaats. Club Brugge, dat vanavond nog speelt tegen Charleroi, kan ze wel nog voorbijsteken. Deze overwinning voor de Brusselaars betekent de tweede nederlaag oprij voor Essevee. De troepen van Dury moeten duidelijk herbronnen, want volgende week komen de buren uit Kortrijk op bezoek voor de ‘Vlasico’.

De wedstrijd kon niet slechter beginnen voor Zulte Waregem. Na nog geen acht minuten pakte middenvelder Sissako een rode kaart door met twee benen door te gaan op Union-speler Lynen. Scheidsrechter Dierickx kon niet anders dan naar zijn achterzak te grijpen voor de Franse middenvelder. In diezelfde helft eiste Dierickx een hoofdrol op door al vroeg drie kaarten te geven, geen zuivere hoekschop voor Union toe te kennen en een betwistbare strafschop niet te fluiten in het voordeel van de Brusselaars.

Enkele kansen met tien man

Union probeerde te profiteren van het mannetje meer, maar toch kwam Essevee het vaakst opzetten met gevaarlijke kansen. De ploeg van Dury leek niet onder de indruk en zocht telkens hun boomlange spits. Gano kopte twee ballen goed op doel, maar dat was te makkelijk voor Union-doelman Moris. In de toegevoegde tijd van de eerste helft zette Srarfi een mooie individuele actie op. Hij dribbelde een paar Unionisten en zag zijn schot uiteenspatten op de dwarsligger. De Brusselaars beschikten over het meeste balbezit, maar Essevee kwam in de eerste helft toch het gevaarlijkste dreigen.

Hoe slecht de eerste helft begon voor Essevee, des te slechter het begin van de tweede. Na mooi samenspel door de Brusselaars geraakten ze tot aan de achterlijn van Zulte Waregem. Senne Lynen zorgde voor een perfecte forty-five naar Undav, die op zijn beurt de bal hard tegen de touwen ramde, 1-0.

Vossen afwezig, Gano scoort

Na de voorsprong controleerde Union het spel. De Brusselaars tikten de bal rustig rond in de hoop een gaatje te vinden in de Waregemse verdediging, maar die kwam er niet. Essevee leek zich neer te leggen bij een verlies, maar zette zijn volle focus op de counter. Een eerste counter met Srarfi en Dompé resulteerde in een makkelijk te pakken balletje voor Moris. Een tweede was wel raak. Dompé, die terug van weg is geweest, draaide de bal mooi voor en vond Gano. De spits scoort zo zijn vijfde van het seizoen. Bij afwezigheid van zijn spitsbroeder zorgt hij weer voor het doelpuntje.

Gano bracht Essevee nog op gelijke hoogte, maar het mocht niet baten.
Gano bracht Essevee nog op gelijke hoogte, maar het mocht niet baten. © BELGA

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd schaarde de twaalfde man van Union zich een laatste keer achter hun ploeg. De luide gezangen leverden het gewenste resultaat op. Invaller Sornella solliciteerde naar een basisplaats door een knap schot te laten verdwijnen in het doel van Bostyn, 2-1. Essevee

‘Vervanger’ Dompé valt op

In de eerste helft viel Dereck Kutesa vaak op door moeilijke dribbels te ondernemen. Essevee stond met tien, maar dat feit deerde hem niet. De flankspeler werd op het einde van augustus aangetrokken als vervanger van een zo goed als vertrekkende Dompé, maar die besloot toch te blijven aan de Gaverbeek. Als we afgaan op de wedstrijd van vandaag, kan Zulte Waregem beschikken over een vinnige speler in hun rangen waar ze zeker en vast nog plezier van zullen beleven. Volgende week staat er een West-Vlaamse derby op het programma voor Essevee, want KV Kortrijk komt op bezoek.

Derde rode kaart

De rode kaart van Abdoulaye Sissako betekent al het derde rode karton van het seizoen. Hiermee volgt hij Joost van Aken en Jelle Vossen op, die vorige week van het veld gestuurd werd in de verliespartij tegen Cercle Brugge. We zijn nog maar acht speeldagen ver in de competitie en Essevee staat op plaats één in een klassement waar je niet al te fier op mag zijn. Het waren alle drie terechte rode kaarten, maar dat is natuurlijk geen excuus. Het valt wel op dat ze dit seizoen vaker op het randje spelen. (Elian Coussement)

DOELPUNTEN: 52’ Undav 1-0, 77’ Gano 1-1, 85’ Sorinola 2-1

GELE KAARTEN: 14’ Srarfi, 17’ Kandouss, 88’ Sornella, 90’ Pletinckx

RODE KAARTEN: 8’ Sissako

ZULTE WAREGEM: Bostyn, Humphreys, Ciranni (76’ Vigen), Sørmo, Pletinckx, Srarfi, Sissako, Hubert (88’ Fadera), Dompé, Kutesa (80’ Seck), Gano

UNION: Moris, Nieuwkoop (86’ Van Der Heyden), Bager, Lynen (60’ Teuma), Burgess, Kandouss, Nielsen, Lapoussin (71’ Sornella), Marcq, Undav, Vanzeir (71’ Mitoma)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.