Vijf West-Vlaamse jongeren in Cercles eerste selectie

Wolf Ackx maakt als een pocketaanvaller die zijn snelheid kan benutten deel uit van de eerste wedstrijdselectie van Cercle Brugge. © ACR
Redactie KW

Cercle Brugge werkt zaterdagavond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen af op het veld van Beerschot. Trainer Yves Vanderhaeghe stelde een negentienkoppige selectie samen met daarbij vijf jongeren uit onze provincie en uit de eigen jeugd.

Het gaat om Charles Vanhoutte (Kortrijk), Robbe Decostere (Kortemark), Olivier Deman (Knokke-Heist) en de nieuwkomers en de aanvallers Aske Sampers (Alveringem) en Wolf Ackx, een Bruggeling uit Maldegem. Beiden kregen tijdens de voorbereiding een kans om zich te bewijzen en worden hiervoor beloond. Dat is goed voor de jeugdwerking van Cercle die op die manier ziet dat er een doorstroming naar de eerste ploeg is.

“Onze groep is nog niet volledig. Er zijn een aantal kleine blessures en geschorsten. Maar de jonge jongens hebben het de voorbije anderhalve maand fantastisch gedaan”, vindt coach Vanderhaeghe die destijds in het seizoen 1987/’88 bij groen-zwart zelf als een belofte in de eerste ploeg kwam. “Ik heb al altijd oog gehad voor de beloften”, benadrukt hij.

“Ik ga ook naar hun thuismatchen kijken. Als dat dan kan leiden naar iets wat Olivier Deman vorig seizoen kon tonen, dan hebben we er een vaste waarde bij. Iemand met een grote wil, die misschien te lang heeft moeten wachten op een kans.”

Cercle heeft in aanloop naar de match op Beerschot vrijdagnamiddag een laatste keer getraind. ’s Avonds ging het richting Antwerpen, op afzondering. Zaterdagmorgen volgt na het ontbijt een wandeling met daarna theorie, wat extra rust, en een laatste wedstrijdvoorbereiding.

Dit zijn de negentien namen voor Beerschot: Didillon, Warleson, Bruzzese, Vitinho, Daland, Vitinho, Daland, Popovic, Decostere, Raux-Yao, Miangue, Corryn, Utkus, Vanhoutte, Lopes Da Silva, Van der Bruggen, Denkey, Hotic, Deman, Sampers en Ackx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier