Stad Kortrijk voert druk op eigenaar KV Kortrijk op: “Eind juli moet Tan plan voor 3 jaar voorleggen”

KVK-eigenaar Vincent Tan, hier op bezoek bij een wedstrijd van KV Kortrijk tegen Standard Luik in 2017.©KURT DESPLENTER BELGA
KVK-eigenaar Vincent Tan, hier op bezoek bij een wedstrijd van KV Kortrijk tegen Standard Luik in 2017.©KURT DESPLENTER BELGA
Olaf Verhaeghe

Het Kortrijkse stadsbestuur wil tegen de start van het nieuwe voetbalseizoen een uitgewerkt sportief en financieel plan van KV Kortrijk-eigenaar Vincent Tan in handen hebben. Met die eis voert schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) de druk op de Maleisiër in het stadiondossier van KVK verder op.

Het stadiondossier van eersteklasser KV Kortrijk kwam maandagavond opnieuw aan bod op de Kortrijkse gemeenteraad. CD&V-gemeenteraadslid Pieter Soens peilde naar een stand van zaken wat de zoektocht naar een locatie voor het nieuw te bouwen voetbalstadion betreft. Maar belangrijker dan opsommen welke locaties onderzocht worden, was het antwoord op Soens’ vraag naar de relaties tussen het stadsbestuur en clubeigenaar Vincent Tan.

Die laatste kocht de club zo’n zes jaar geleden op, maar investeerde volgens stad en supporters veel te weinig in de uitbouw van de Veekaa. Ook voor de stadionplannen lijkt de Maleisiër veeleer dwars te liggen dan vlot mee te werken.

Schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester) gaf in het verleden al meermaals aan niet opgezet te zijn met de houding van Tan. “Het hoeft geen betoog dat onze relatie al langer onder druk staat”, gaf schepen Vandendriessche aan. “Sinds hij KV Kortrijk heeft gekocht heeft hij noch sportief, noch financieel, noch infrastructureel-organisatorisch echt iets gedaan.”

Drie zakkers

Eind vorige week zaten club en stad nog samen via videoconferentie. Voor de sportschepen het uitgelezen moment om Vincent Tan nogmaals te wijzen op zijn verantwoordelijkheden. “We hebben daar bewust de toon wat verhard”, aldus Arne Vandendriessche. “Dat mag, gezien ons verregaande engagement en betrokkenheid als stad. We hebben een financieel en sportief plan voor de komende drie jaar geëist van meneer Tan. Aangezien er volgend seizoen drie ploegen uit eerste klasse A zullen zakken, lijkt ons een uitgewerkte planning niet onbelangrijk.”

Tegen eind juli moet de stad het plan van Tan in handen hebben. “Voelen we daarin voldoende engagementen, dan kunnen we verder gaan. Hebben we daar geen vertrouwen in, dan kan de huidige en lopende samenwerkingsovereenkomst met de Kortrijkse voetbalclub als extra drukkingsmiddel gebruikt worden”, is schepen Vandendriessche duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier