Ruben Vanraefelghem is kapitein ad-interim bij Royal Knokke FC (1e nationale): “Talent genoeg, maar nu is verbetenheid eindelijk aanwezig”

Ruben Vanraefelghem geeft al meer dan zeven kampioenschappen het beste van zichzelf in Knokke. (foto Bart) © Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Redactie KW

De ondermaatse seizoenstart is bijna uitgewist. De confrontaties thuis tegen rode lantaarn Mandel United en op bezoek bij Olympic Club Charleroi leverden zes op zes op. De jongens van Yves Van Borm deden de Walen voor het eerst dit seizoen in het zand bijten. Centrale verdediger Ruben Vanraefelgem was weer een van de uitblinkers.

In 2014 kwam Ruben Vanraefelghem over van Koksijde. Sindsdien miste hij heel weinig matchen. Als Simon Savaete niet tussen de krijtlijnen staat, krijgt Ruben de kapiteinsband omgord.

“Tijdens onze mindere periode dacht ik geen moment terug aan drie jaar geleden, toen we de degradatie niet konden vermijden en Lorenzo Staelens heel even overnam van Yves Van Borm. Je kunt die twee periodes niet vergelijken. We beschikken nu over veel meer talent. In Charleroi bijvoorbeeld startten de gigantische kleppers Junior Lambo Zakari en Simon Savaete op de bank. Ze draafden op na de rust en hielpen de kentering realiseren. Simon lukte zowaar de twee treffers.”

“Na het verlies in Tienen op 6 november stelde onze coach dat we een degradatiekandidaat zijn maar dat we nooit zullen zakken. Blijkbaar trof hij de juiste snaar want daarna wonnen we twee keer op rij. In ons geheel is er voldoende talent maar sinds twee weken zie ik die verbetenheid. We strijden voor elke bal, durven fouten veroorzaken en protesteren fel bij de referee. Als je opgenaaid bent, doe je zoiets, dat hoort bij het spelletje.”

Vertrouwen in de kern

“Als we scoren, juichen we eendrachtig, na een gewonnen match vliegen we elkaar in de armen. We hopen nu onze reeks verder te zetten ter gelegenheid van het bezoek van Dessel Sport. Die rivalen prijken in de top vijf. Wij bezetten de elfde stek, veel te laag volgens de aanwezige kwaliteit. Met het vertrouwen dat nu heerst in ons midden kunnen we het onze eerstvolgende gasten moeilijk maken. Daarenboven loopt de gekwetstenboeg leeg waardoor de coach met positieve selectieproblemen zal worden geconfronteerd. Zelf ik ben evenmin zeker van mijn stek. Als ik verslapping vertoon, zal Yves Van Borm niet aarzelen, daarvoor ken ik hem te goed.”

“Voor mijn broodwinning werk ik in een garage, soms van 6 uur tot 18 uur. Daarna trek ik naar de trainingen. Ach ik zit in dat ritme, het valt best mee. Je hoort mij geen moment klagen want mogen voetballen op dergelijk hoog niveau is niet iedereen gegeven. Tram drie is niet zo veraf meer. Sleet voel ik niet, daar zorgen de aangepaste oefensessies en kinesisten voor.”

“Ik ben dankbaar dat ik kan werken en mijn passie mag botvieren in ons Burgemeester Graaf Leopold Lippens park. Onze supporters lieten ons nooit in de steek, ook niet toen we er nauwelijks in slaagden punten te sprokkelen. Als we op zaterdagavond aantreden, dan reserveer ik de zondag voor mijn familie. We trekken eropuit en genieten van ons meisje Josie, dat net één jaar geworden is.” (JPV)

Zondag 28 november om 15 uur: Royal Knokke FC – KFC Dessel Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.