https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Royal Knokke FC treft KV Kortrijk in zestiende finales van de Beker van België

© (Foto JPV)
Redactie KW

Bij voorzitter Vincent Van Honsebrouck steeg de spanning toen in de pot enkel nog Club Brugge, Charleroi, Kortrijk en Deinze zaten.

“Dan zit je natuurlijk te popelen en hoop je op de landskampioen”, klinkt het bij voorzitter Vincent Van Honsebrouck. “Die werd evenwel gekoppeld aan Deinze. Wij ontvangen KV Kortrijk, zeg maar een schitterende provinciale derby. We verwachten trouwens een vol huis. Onze Club 101, waar we zakendiners serveren, is nu al volledig uitverkocht. Ook voor Footlunches vliegen reservaties de deur uit. Het komt erop aan vlug te zijn. In Kortrijk wonen heel wat supporters die aan onze Oostkust over een tweede verblijf beschikken en gegarandeerd aanwezig zullen zijn. Rellen vrees ik allerminst, het zijn wederzijds heel brave aanhangers. Laat er ons een voetbalfeest van maken.”

Superdag

“Vanzelfsprekend primeert de competitie en wij zullen alles op alles zetten om in onze reeks een prima seizoen neer te zetten. Ik kan niet ontkennen dat de beker heerlijke herinneringen oproept. Denk maar aan de uitschakeling van toenmalig bekerhouder Standard Luik in eigen vesting. Anderzijds mogen we niet vergeten dat Kortrijk als zevende geklasseerd staat in de Jupiler Pro League. Onze eigen kansen wil ik niet in percentages uitdrukken, laat ons stellen dat we in een superdag zullen moeten verkeren om die rivalen uit te schakelen. Wij geloven echter rotsvast in onze jongens. Als we ons bij voorbaat verloren geven hoeven we niet eens aan de aftrap te verschijnen. Als fiere voorzitter zal ik in ons superbe Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park de vrienden van Kortrijk verwelkomen. Tussen de krijtlijnen zullen we tonen dat we toch ook een flink stuk tot voetballen in staat zijn en, wie weet, voor een stunt kunnen zorgen.”

De wedstrijden voor de 1/16e finales van de Croky Cup worden gespeeld op 26, 27 en 28 oktober. Royal Knokke FC zal zo spoedig mogelijk de exacte tijdspanne mededelen. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.