R. Knokke FC en Winkel Sport mogen de competitie in eerste nationale op woensdag 30 augustus thuis openen

Een heet standje voor de Winkelse goal in de derby tegen Knokke van vorig seizoen. © VDB
Wouter Vander Stricht

Na de degradatie van Mandel United telt eerste nationale nog twee West-Vlaamse teams: R. Knokke FC en Winkel Sport. De reeks is herleid van 20 naar 18 ploegen, wat het aantal speeldagen toch wat naar beneden brengt van 38 naar 34. Op de eerste speeldag op woensdag 30 augustus ontvangt R. Knokke FC nieuwkomer Cappellen FC, Winkel Sport neemt het in het Terschuerenpark op tegen Hoogstraten VV.

Na de openingsspeeldag trekt Winkel Sport naar KSK Heist, Knokke maakt de tript naar Hoogstraten. De West-Vlaamse derby in de heenronde wordt op de achtste speeldag gespeeld wanneer Knokke op 15 oktober Winkel ontvangt. De terugwedstrijd staat op de 19de speeldag geprogrammeerd, dan is Winkel Sport de gastheer voor Knokke op zondag 20 januari.

Uit eerste nationale promoveerden Patro Eisden-Maasmechelen, FC Luik en Francs Borains, de degradatie was het lot voor Rupel-Boom, VK Ninove en Mandel United. De reeks telt ook vier nieuwe teams. Virton degradeerde uit eerste klasse B, de promovendi uit de tweede afdeling zijn KSC Lokeren-Temse, Cappellen FC en Union Namur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier