Nico Binst opnieuw aan de aftrap bij Royal Knokke FC (1e nationale): “Met ons team zeker niet kansloos in Charleroi!”

Nico Binst hoopt op een startpositie in Charleroi. © Vuylsteke Dirk / VDB VDB
Redactie KW

Na het duel in Tienen verklaarde trainer Yves Van Borm: “We zullen strijden tegen de degradatie, maar zakken? Over mijn lijk!” Zijn jongens voegden de daad bij het woord tijdens de streekderby tegen Mandel United. De bordjes wezen 3-0 na acht minuten, de eindscore luidde 5-2. Nico Binst was opnieuw van de partij.

Voor het eerst sinds weken verscheen Nico Binst, ex-speler van Aalst, RWDM en Boom, aan de aftrap. Over zijn positie in de dug-out blijft hij objectief. “Dat was puur tactisch. Nu mocht ik opdraven op de stek van Junior Lambo Zakari. Het liep lekker, ik kon toch enkele cruciale centers afleveren. Over de voorbije wedstrijden werd er gesakkerd omdat we zo weinig raak troffen. De reden is heel eenvoudig: de bal botste onverwachts of trof het kader. Tegen Mandel rolde de bal wel in ons voordeel, het resultaat kun je op het scorebord aflezen”, aldus Nico.

Selectieknopen

“We maken ons nu op voor de verre verplaatsing naar Olympic Club Charleroi, een rivaal uit de top vijf. Als we aantreden met dezelfde gedrevenheid, dan zijn we zeker niet kansloos. Alle posities zijn dubbel bezet door evenwaardige pionnen. We beschikken over een team boordevol talent. We komen blijkbaar niet altijd scherp voor de dag tijdens onze acties. Daar wees de sportieve staf ons al meermaals op. De coach zal alweer aartsmoeilijke selectieknopen moeten doorhakken voor de eerstvolgende opdracht in Wallonië.”

“Zelf ben ik een gedisciplineerde voetballer. Als ik word geselecteerd als bankzitter, dan maak ik het beste van mijn invalbeurt. Maar natuurlijk hoop ik opnieuw te mogen starten. Meer dan me optimaal inzetten tijdens de oefensessies kan ik niet. Anderzijds ben ik fier deel te mogen uitmaken van een kern die aantreedt in een wondermooi stadion. Wij zullen het behoud verzekeren, daar mag niemand aan twijfelen”, besluit Nico. (JPV)

Zaterdag 20 november om 20 uur: R Olympic Club Charleroi – R Knokke FC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier