Maxim Vandewalle verlengt voor één seizoen bij Royal Knokke FC

Maxim Vandewalle.
Maxim Vandewalle.
Redactie KW

Maxim Vandewalle speelt sinds 2016 bij de kustformatie Knokke FC. Hij heeft nu met één seizoen verlengd.

De pijlsnelle flankspeler werd opgeleid bij Cercle Brugge. Hij doorliep er alle jeugdreeksen en stootte door naar de A-kern. Daarna werd hij eerst uitgeleend aan Knokke om vervolgens definitief overgeheveld te worden.

Revalidatie

Corona legde de competitie stil. Maxim Vandewalle maakte van de weekends zonder voetbal gebruik om te revalideren. Op het einde van vorige kampioenschap voelde hij immers last in de knie. Maxim beet door en dacht dat het tussenseizoen hem zou bevrijden van het euvel. Niets bleek minder waar, toen de voorbereiding in de zomer van 2020 werd hervat bleef de pijn duren. Vermits hij eindelijk verlost wilde zijn van de miserie liet hij zich op 7 augustus 2020 opereren aan de chronische blessure van de meniscus aan de knie. Alles verliep vlekkeloos. Nu oefent hij al ettelijke maanden, vier dagen op zeven, bij de kinesist.

Aanvankelijk zou de revalidatie duren tot half december, maar de deadline werd verlengd. In principe is Maxim Vandewalle volledig hersteld en zou hij tijdens de voorbereiding op het nieuwe kampioenschap alles kunnen meedoen met de groep. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.