Mandel United start barragematchen op woensdag 18 mei tegen traditieclub SCE Aalst of het Belisia Bilzen van Luc Nilis

Luc Nilis, ooit de fijnbesnaarde spits van RSC Anderlecht, is nu aan de slag als hoofdcoach bij Bilzen. Straks zit hij misschien in de dugout van de Skyline Arena. © BELGA
Wouter Vander Stricht

Omdat Moeskroen uiteindelijk de licentie niet kreeg, mag Mandel United straks nog de barragematchen spelen voor het behoud in eerste nationale. En daarbij moet het in een dubbele confrontatie langs de winnaar van het duel Aalst-Bilzen.

Mandel speelt daarbij eerst thuis op woensdag 18 mei om 19.30 uur, de terugmatch staat ingepland op zondag 22 mei om 15 uur. Komt Mandel als winnaar uit dat dubbel duel, dan speelt het de finale om een ticket voor het behoud.

Daarbij zijn Lyra-Lierse Berlaar en Olsa Brakel nog in de running als tegenstander. Zij moeten evenwel nog afrekenen met de winnaar van de eindronde binnen de (Franstalige) ACFF-reeks.

Traditieclub Aalst eindigde tweede in tweede afdeling VV B op ruime afstand van kampioen Hoogstraten, Bilzen werd in dezelfde reeks vijfde. Bij Bilzen is ouds-spits Luc Nilis de hoofdcoach.

Voor de Beker van België bleek (latere winnaar) AA Gent te sterk voor Bilzen, hier verbroedert Luc Nilis met doelman Bolat.
Voor de Beker van België bleek (latere winnaar) AA Gent te sterk voor Bilzen, hier verbroedert Luc Nilis met doelman Bolat. © BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.