https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

KVO verspeelt dubbele voorsprong tegen 10-koppig Anderlecht

De Kustboys moesten finaal tevreden zijn met een punt. © BELGA
Redactie KW

KV Oostende deed zichzelf tekort tegen het Anderlecht van Vincent Kompany. In een beklijvende topper werd het 2-2, nadat KVO een 2-0 tegen tien Brusselaars uit handen gaf. Een gemiste kans voor de Kustboys, die zo in de middenmoot van het klassement geparkeerd blijven.

Sinds de overstap van voorzitter Marc Coucke van KVO naar Anderlecht krijgt het treffen tussen beide teams extra pigment. KV Oostende tankte vertrouwen door vorige week Beerschot te verslaan met 3-1. Coach Alexander Blessin veranderde dan ook niks aan zijn 4-3-3-opstelling van toen en bracht opnieuw Alfons Amade, Brecht Capon en Thierry Ambrose aan de aftrap. Anderlecht draait mee in de subtop, maar kon ondanks winst tegen Standard en een draw tegen Gent qua spel niet overtuigen. Trainer Vincent Kompany posteerde voor het eerst zowel Joshua Zirkzee als Christian Kouamé in de aanval.

Snelle voorsprong

Explosief wedstrijdbegin. Na nog geen 5 minuten een prima voorzet van Refaelov naar de alleenstaande Amuzu, maar Hubert blijft ijzig kalm en houdt een vroege Oostendse achterstand tegen. Het doelpunt viel nog geen minuut later aan de overzijde: Ambrose en Gueye vinden elkaar in de omschakeling, die laatste knalt kurkdroog van buiten de zestien de 1-0 op het bord.

Anderlecht moest komen, maar kreeg weinig tempo in het spel – KVO vond het prima zo. Toch zorgde de ‘Mauve’ voor gevaar. Kouamé kon een lage voorzet niet kadreren, een doelpunt van Refaelov werd voor buitenspel afgekeurd door de VAR en Zirkzee werkte een counter van dichtbij op de paal.

Oostende koos z’n momenten uit. Eerst hielden Bätzner en Gueye de Brusselse defensie aan de praat, Ambrose zag z’n poging gekeerd voor Van Crombrugge. Maar in diezelfde fase wist KVO de score te verdubbelen. Jäkel kopte een prima voorzet op de kruising, de bal viel pardoes in de voeten van Gueye die de makkelijkste goal in z’n carrière lukte. “Coucke kan niet mee, olé olé”, rolde van de tribunes. Op slag van rust raakte Zirkzee nog de lat. Toch maar blijven oppassen, dus. Vorig seizoen gooide KVO ook al een 2-0 voorsprong tegen Anderlecht weg en werd het nog 2-2.

Zirkzee en Raman boemannen

De tweede helft begon al even explosief als de eerste. Na nog geen minuut kreeg Kouamé rood voor een gevaarlijke tackle op het been van Jäkel. Zirkzee kon niet profiteren wanneer diezelfde Jäkel in de fout ging bij een voorzet. En Gueye zag een knappe krul over doel zoeven. Voor alle duidelijkheid: we waren nauwelijks 10 minuten ver in het tweede bedrijf.

KVO leek alles netjes onder controle te hebben, tot het achteraan spaak liep. Anderlecht kon counteren na een slechte inspeelpass van Tanghe – nochtans bezig aan een prima match –, Amade en Hubert konden Zirkzee deze keer niet afhouden: 2-1 en de spanning helemaal terug. Gueye miste nog een grote kans, aan de overkant knikte een vrijstaande Raman volledig verkeerd.

Maar Benito Raman maakte het zelf goed. In een quasi identieke fase – voorzet vanop links – knikte hij wél raak, in de verste hoek. De Anderlecht-bank veerde op van vreugde, coach Blessin en co grepen zich naar de haren. De Kustboys gaven een fantastische uitgangspositie vollédig uit handen tegen tien man. Een derde goal had aan weerszijden kunnen vallen, maar finaal moeten beide teams tevreden zijn met een puntje. (TVA)

Goals: 7’ Gueye (1-0), 30’ Gueye (2-0), 63’ Zirkzee (2-1), 82’ Raman (2-2)

Geel: Amuzu, Ndicka

Rood: Kouamé (47’)

KV Oostende: Hubert, Capon (77’ Osifo), Tanghe, Jäkel, Ndicka, Amade, D’Arpino, Rocha Santos (77’ Medley), Bätzner (90’ Koziello), Gueye (90’ Kvasina), Ambrose (bank: Coninckx, Patoulidis, Schelfhout, Kvasina, Osifo, Koziello, Medley)

Anderlecht: van Crombrugge, Murillo, Harwood Bellis, Hoedt, Gómez, Amuzu (79’ Verschaeren), Cullen, Zirkzee (88’ Magallan), Olsson (79’ Ashimeru), Refaelov (58’ Raman), Kouamé (bank: Raman, Colassin, Verbruggen, Ashimeru, Mykhaylichenko, Coosemans, Kana, Verschaeren, Magallán)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.