Izegemnaar Emile Samyn speelt volgend seizoen bij Royal Knokke FC

Emile Samyn.© GF
Emile Samyn.© GF
Redactie KW

Het werd een helse maar optimaal geslaagde week voor de transferverantwoordelijken van de kustformatie. Doelman Salvatore Culia en Jarno Vervaque tekenden bij Royal Knokke FC, net als Izegemnaar Emile Samyn die overkomt van Lierse Kempenzonen. En er viel deze week nog meer goed nieuws te rapen bij de kustformatie. Royal Knokke FC heeft zijn licentie voor nationale amateurclub voor het seizoen 2021/2022 beet.

Emile Samyn (23) speelt als aanvaller bij Lierse Kempenzonen en was eerder ook actief bij KSV Roeselare. Lierse Kempenzonen, dat uitkomt in 1B, lichtte de optie niet in maart 2021. Sportief verantwoordelijke Kristof Arys van Royal Knokke FC zag zijn kans schoon en polste Emile of hij zin had om bij hen te komen spelen.

Ervaring

Na een rondleiding in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Stadion en een telefoontje met T1 Yves Van Borm tekende Emile Samyn een profcontract bij de kustformatie. De aanvaller speelde samen meer dan 100 wedstrijden voor KSV Roeselare en Lierse Kempenzonen. Hij brengt dus een pak 1B-ervaring mee naar Knokke. Emile Samyn treedt komend seizoen aan met het nummer 19.

Kristof Arys licht nog even de strategie toe van Royal Knokke FC. “We hebben eerst de verbintenissen verlengd van wie we wilden behouden. Vervolgens trachtten we gericht te versterken en deed ik een beroep op mijn netwerk. Emile Samyn had ik graag twee jaar geleden al verwelkomd maar toen opteerde hij in laatste instantie voor Lierse Kempenzonen, dat een reeks hoger aantrad. Ik ben hem blijven volgen, met positief gevolg”, glimlacht Kristof Arys.

(JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.