Doelman Justin Verlinden verlaat Royal Knokke FC

Justin Verlinden.©VDB / Rudy Declerck Bart
Justin Verlinden.©VDB / Rudy Declerck Bart
Redactie KW

De sportief verantwoordelijken van de ambitieuze kustformatie zijn bijna klaar met hun huiswerk naar volgend kampioenschap toe.

Eerder meldden we al dat Nils Pierre, Ruben Vanraefelghem, Yoshi Mariën, Jarric Buysse, Sven Dhoest en Maxim Vandewalle een nieuw contract ondertekenden. Nu kregen vijf kernspelers te horen dat hun verbintenis niet wordt verlengd: Jonas Tailieu, Carlo Damman, Jinti Caenepeel, Nils Verburgh en Justin Verlinden.

Laatstgenoemde, zoon van de legendarische Dany, was vaste waarde tot voor twee seizoenen en stond tussen de palen toen Knokke bekerhouder Standard Luik in eigen vesting uitschakelde eind september 2018. Sven Dhoest kwam vervolgens de kustrangen versterken en kreeg de basisstek tussen de palen. Sven miste sindsdien geen minuut competitievoetbal.

Twee spelers van wie afscheid wordt genomen hebben al een nieuwe uitdaging: Jonas Taillieu trekt naar KM Torhout, Carlo Damman naar FC Gullegem. Op dit moment liggen 19 spelers voor de hoofdmacht onder contract voor volgend kampioenschap, waaronder twee keepers. Er moeten nog drie veldspelers en één doelman bijkomen, dan is de kern voltallig.

B-ploeg in vierde provinciale

Om de jongeren, die niet in aanmerking komen voor eerste nationale, verder aan de vereniging te binden, start Royal Knokke FC met een B-ploeg in vierde provinciale. Ludo De Schepper, die al ettelijke jaren diensten bewijst aan de Oostkust en de voorbije seizoenen trainer was van de provinciale U21 groep, wordt T1 van de nieuwe ploeg. (JPV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.