Club Brugge onderuit in laatste test van de voorbereiding

Mats Rits van Club en Django Warmerdam van Utrecht in actie. © KURT DESPLENTER BELGA
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

Het Nederlandse Utrecht was de tegenstrever tijdens de generale repetitie voor de Supercup van zaterdag. De Nederlanders blikten Club in met 2-4.

Philippe Clement speelde wellicht al met zijn typeploeg die dit weekend tegen Genk zal strijden voor de eerste trofee van het seizoen, zonder de EK-gangers Mignolet, Vanaken en Sobol dus. Ook kapitein Vormer zal er niet bij zijn, hij verblijft in quarantaine na een hoogrisicocontact maar zou zelf niet besmet zijn. Jonge doelman Lammens stond tussen de palen en zal zaterdag wellicht zijn officieel debuut maken. Op de rechtsachter was Mata terug nadat hij in een eerdere oefenwedstrijd een blessure opliep. Kossounou werd andermaal op het middenveld geposteerd en het ziet er dus naar uit dat Clement hem dit seizoen als verdedigende middenvelder zal inzetten, slechts nieuws voor Mats Rits dus. De Ketelaere vervult momenteel de functie van Vanaken op de tien. Rechts vooraan kreeg Pérez speelgelegenheid, niet onlogisch na zijn drie treffers in de laatste twee invalbeurten. In balbezit kneep hij echter naar binnen als tweede spits naast Dost.

Ondanks een paar prima mogelijkheden ging Club Brugge met een 0-1 achterstand de rust in na een blunder van Mitrovic. Zijn te korte terugspeelbal werd in dank aangenomen door Balk die Lammens kon verschalken. Dezelfde elf namen vatten ook de tweede helft aan. Op aangeven van De Ketelaere bracht Rits in twee tijden de stand terug in evenwicht. Een kopbal van Ricca zorgde bijna voor de voorsprong. Na een uur had Clement genoeg gezien van zijn typeploeg. Enkel doelman Lammens bleef staan, voor de rest tien nieuwe namen tussen de lijnen. Die Lammens mocht de tweede uitgoal op zijn naam schrijven toen hij een bal aan de achterlijn wilde afschermen, van der Kust was hem echter te slim af en deponeerde de bal in het lege doel. Niet goed voor het vertrouwen net voor het echte werk start. De ingevallen Sandra kopte nog op de lat maar de goal viel weer aan de overkant. Na een overtreding van Mbamba scoorde Douvikas vanop de stip. De goals bleven komen in de slotfase, een knappe schuiver van Audoor bracht Brugge tot op 2-3, maar ook Utrecht pikte nog een doelpuntje mee via Gustafson. Geen al te beste repetitie dus en Clement met een paar vraagtekens richting de competitiestart. (JT)

Opstelling Club Brugge: Lammens, Ricca, Mechele, Mitrovic, Mata, Kossounou, Rits, De Ketelaere, Lang, Dost, Pérez.

Opstelling na 60 minuten: Lammens, De Cuyper, Mbamba, Mondele, Van der Brempt, Audoor, Servais, Sandra, Badji, Hautekiet, Okereke.

Doelpunten: 32’ 0-1 Balk, 51’ 1-1 Rits, 65’ 1-2 van der Kust, 77’ 1-3 Douvikas (pen), 79’ 2-3 Audoor, 83’ 2-4 Gustafson.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.