https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle laat in Gent de 0-2 liggen en verliest met 2-1

Doelman Didillon kreeg in tien minuten twee doelpunten om zijn oren. © BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge heeft nog maar eens met het kleinste verschil verloren. Groen-zwart kwam in Gent op voorsprong. Denkey miste een dot van een kans op de 0-2 en dat was voor de thuisploeg voldoende om de achterstand in tien minuten om te buigen. Vanhoutte trof daarna nog de paal.

Cercle trok naar de Ghelamco Arena met een beter uitrapport dan dat er in het Jan Breydelstadion punten behaald werden. Trainer Yves Vanderhaeghe wil zijn ploeg minstens twee keer na elkaar zien winnen zodat hij eens met dezelfde elf kan starten. Dus wisselde hij nog maar eens van ploeg. Matondo geraakte zijn basisplaats weer kwijt en ook Deman en Velkovski verhuisden naar de bank. Kanouté, Corryn en Denkey begonnen aan de match.

Bij de thuisploeg mocht Mboyo tegen zijn gewezen ploeg uitkomen en zette Didillon meteen aan het werk. Hij zorgde voor een lage knal, na een overtreding van Lopes Da Silva. Het spel ging goed over en weer en in diezelfde openingsfase kopte Utkus na een hoekschop op de paal. Op het kwartier was Gent dan weer dicht bij de eerste goal. Mboyo was er wel heel dicht bij. Na een hoekschop van Kums werkte hij de bal in een tijd tegen de dwarsligger. Didillon liet zich daarna opmerken na een vrije trap van Operi en na een halfuur op een scherpe poging van Tsjakvetadze.

Groen-zwart probeerde wel om iets te forceren, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam men niet. Dan moest het maar anders. Da Silva Lopes werd onderuit gehaald door Operi en scheidsrechter Dierick wees meteen naar de stip. Millan trapte de penalty hard door het midden. Bolat streelde de bal nog even met de voet, maar onvoldoende om de treffer te voorkomen. Gent leek wat aangeslagen door die goal en moest zo met een kleine achterstand de rust in.

Opvallend bij Cercle Brugge blijft de afwezigheid van Van der Bruggen als titularis. Vorig seizoen miste hij de verplaatsing naar Gent door een rode schorsingsdag. En ook dit keer mocht het Gentse jeugdproduct niet aan de match beginnen. Hij ondertekende bij groen-zwart nochtans een contract voor drie en een half seizoen met een jaar optie omwille van zijn ervaring die hij de ploeg kan bijbrengen, maar voorlopig blijft hij ‘slachtoffer’ van de ruime kern en de grote hoeveelheid aan middenvelders bij groen-zwart.

Ommekeer in tweede helft

De jarige Bezoes kwam bij aanvang van de tweede helft in de plaats van Mboyo. Dat veranderde vooralsnog niet veel in het spel van de Buffalo’s. Het was zelfs groen-zwart dat zeer dicht bij een goal kwam. Vitinho zette zijn tegenstander gemakkelijke opzij en bood Denkey een unieke kans aan, maar de spits liet die onbegrijpelijk liggen en dit was niet de eerste keer dit seizoen. Het Gentse publiek bleef morren en op het uur bracht Vanhaezebrouck drie nieuwe spelers in.

Bij Cercle nog geen nieuwe namen. Groen-zwart haalde vorig jaar in oktober op eigen veld zwaar uit tegen Gent en won toen met 5-2. Kanouté speelde toen een berenwedstrijd en leek op weg te zijn naar een revelatie van het seizoen. Maar van dan af kwam de Senegalese middenvelder nog amper in actie en werd hij geplaagd door blessures. De zomermaanden bracht hij zelfs bij AS Monaco door om te revalideren. De voorbije weken werkte hij aan zijn conditie en tijdens een onderlinge oefenpartij deed hij volgens Vanderhaeghe drie vierden van de match goed mee. Nu stond hij een eerste keer weer aan de aftrap, maar na een uur leek zijn kaars uitgedoofd en ging tot twee keer toe de mist in. Hij leverde de bal in bij De Sart en liet Didillon met een stevig schot kansloos.

Tien minuten later werd de voorsprong van Cercle helemaal ongedaan gemaakt. Tsjakvetadze schilderde de bal na een knappe aanval op het hoofd van Lemajic en die gaf Didillon van dichtbij het nakijken. Meteen daarna was er al een reactie van groen-zwart. Da Silva Lopes stuurde Vanhoutte in het straatje, maar die mikte hard tegen de paal. Opnieuw pech voor Cercle.

Vanderhaeghe koos dan toch om te wisselen en bracht met nog een kwartier te gaan drie nieuwe spelers in. Een van hen was Deman, die kwam alleen voor Bolat, maar die voorkwam de gelijkmaker. Er kwamen nog twee wissels bij de bezoekers, maar dat wijzigde niets meer aan de score. Cercle blijft een zeer wisselvallige ploeg en blijft onderin met nu acht punten uit negen matchen. Zaterdag is revelatie Union te gast in Brugge. (ACR)

KAA Gent – Cercle Brugge 2-1.

Cercle Brugge: Didillon, Utkus (86’ Hotic), Daland, Miangue, Vitinho, Da Silva Lopes, Vanhoutte (78’ Deman), Kanouté (78’ Van der Bruggen), Corryn (86’ Velkovski), Denkey, Millan (79’ Matondo).

Doelpunten: 38’ Millan 0-1(pen), 63’ De Sart 1-1, 74’ Lemajic 2-1,

Gele kaarten: 22’ Operi, 36’ Ngadeu, 42’ Utkus, 51’ Da Silva Lopes, 65’ Millan, 66’ Kanouté, 71’ De Sart, 90’ Denkey.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.