Calvin Dekuyper hervond voetbalplezier bij Mandel United: “Ik ben blijven trainen, ook toen ik zonder club zat”

Calvin Dekuyper heeft zijn draai al gevonden in de Skyline Arena. © VDB
Wouter Vander Stricht

Mandel United ging met 0-3 onderuit tegen de nieuwe (co-)leider Patro Eisden Maasmechelen, maar staat nu voor een belangrijke partij tegen KVK Tienen, dat net boven Mandel geklasseerd staat.

Calvin Dekuyper is een drietal weken aan boord bij Mandel United, maar hij begint ondertussen zijn draai te vinden. Nadat hij vorig jaar bij het ondertussen failliete Moeskroen aan de slag was, duurde het een tijd voor hij nieuw onderdak vond.

Voor zijn periode bij Moeskroen had hij al een doorbraak geforceerd bij Cercle Brugge. Dat maakt dat de pas 22-jarige student toch al wat ervaring op zijn conto heeft. “Ik heb al wat meegemaakt, zowel positieve als iets minder positieve ervaringen.”

Calvin studeert Toegepaste Economische Wetenschappen aan UGent en woont in Knokke. “Ik woon met mijn vriendin op een appartement in Gent. Zowel vanuit Knokke als vanuit Gent is het ongeveer een 50-tal minuten rijden naar Izegem. Niet onoverkomelijk.”

Overtuigend project

Afgelopen weekend zette Mandel in het veldspel wel zijn voet naast het Patro Eisden Maasmechelen van Stijn Stijnen. “Als je de match zag, is de 0-3 fel overdreven. De eerste helft was gelijk opgaand, maar we slikken net voor de rust een vermijdbaar doelpunt. En na de rust moesten we dan terugkomen, en moet je wat ruimte geven aan die mannen. En ze hebben niks liever.”

Komend weekend trekt Mandel United naar KVK Tienen, ook een team uit de rechterkolom. “Daar willen we uiteraard iets rapen. Onze ploeg is pas laat samengesteld, dus is het nu voor ons in eerste instantie zaak om ons veilig te spelen. Daarna zien we wel en kunnen we misschien naar boven kijken.”

Calvin Dekuyper speelt nu op de ‘6’, de positie van verdedigende middenvelder. “En dat is mijn natuurlijke positie. Ik ben altijd blijven trainen, ook toen ik zonder club zat. Ik moest wat matchritme opdoen, maar dat is nu duidelijk aan het komen. Ik ben ook blij voor dit nieuwe project gekozen te hebben. Op doelman Goblet na, met wie ik nog bij Cercle de kleedkamer deelde, kende ik hier niemand. Maar na een gesprek met de mensen die de club gered hebben, was ik meteen overtuigd.” Voor de wedstrijd tegen Tienen kan trainer Turi geen beroep doen Enzo Robise, Loenzo Dosso en Daniël Canda. De twijfelgevallen zijn Amara Cissé, Amadou Diakhite en Yanis Castagne. (WVS)

Zondag 16 oktober om 15 uur: KVK Tienen – Mandel United.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier