Rond de jaarwisseling was er wat twijfel over de toekomst van RC Harelbeke. Ondertussen werd Christian Pattyn bij E. Wervik weggehaald als nieuwe voorzitter en kijkt men een rooskleurige toekomst tegemoet. Tijdens de kortstondige impasse verliet Ruben Pyck de club voor reeksgenoot KFC Mandel United. In dienst van Harelbeke werd hij zopas ook verkozen tot EOTS-speler van de maand januari, een titel die hij maar al te graag opdroeg aan zijn teamgenoten.

Ondertussen zijn er aan inkomende zijde ook al twee transfers bekend gemaakt. Het jonge, verdedigende talent Ferenc Soenens komt over van FC Gullegem, bij SCT Menen werd topschutter Matt Demets weggeplukt.

Trainer Didier Degomme gaf eerder al aan verder te gaan bij paars-wit, hij begint straks aan zijn zesde seizoen.

Ondertussen tekenden dus ook al twaalf kernspelers bij: Dylan Descheemaecker, Laurens Vandenheede, Jérémie Cremers, Jens Noppe, Arne Vanneste, Jeroen Vlieghe, Jeroen Doornaert, Viktor Notebaert, Niels Vandenbroucke, Anthony Degrendel, Ruben Ketels en Besart Selmani zijn dus ook volgend seizoen te zien in het Forestierstadion. Ook vier youngsters, waarvan sommigen al proefden van het grote werk, krijgen volgend seizoen volop hun kans in de A-kern. Het zijn Tom Thieren, Charles Noppe, Flo Decostere en Xander Vanroosbeke.

Topschutter Dylan Descheemaeker werd het hof gemaakt door andere ploegen, maar blijft RC Harelbeke trouw. © VDB

Voor topschutter Dylan Descheemaecker was er uiteraard interesse, maar dat gold ook voor enkele andere sterkhouders die nu hun krabbel zetten bij RC Harelbeke.

Van Pieter Merlier wordt bij RC Harelbeke straks afscheid genomen. © VDB

Pieter Merlier, straks 39 jaar, mag vertrekken. De gewezen doelman van SV Zulte Waregem was vier jaar actief bij de Ratjes, maar kende dit seizoen vooral blessureleed. Ondertussen verving Anthony Degrendel hem met bravoure onder de lat.

(CDW/WVS)

Rond de jaarwisseling was er wat twijfel over de toekomst van RC Harelbeke. Ondertussen werd Christian Pattyn bij E. Wervik weggehaald als nieuwe voorzitter en kijkt men een rooskleurige toekomst tegemoet. Tijdens de kortstondige impasse verliet Ruben Pyck de club voor reeksgenoot KFC Mandel United. In dienst van Harelbeke werd hij zopas ook verkozen tot EOTS-speler van de maand januari, een titel die hij maar al te graag opdroeg aan zijn teamgenoten.Ondertussen zijn er aan inkomende zijde ook al twee transfers bekend gemaakt. Het jonge, verdedigende talent Ferenc Soenens komt over van FC Gullegem, bij SCT Menen werd topschutter Matt Demets weggeplukt.Trainer Didier Degomme gaf eerder al aan verder te gaan bij paars-wit, hij begint straks aan zijn zesde seizoen. Ondertussen tekenden dus ook al twaalf kernspelers bij: Dylan Descheemaecker, Laurens Vandenheede, Jérémie Cremers, Jens Noppe, Arne Vanneste, Jeroen Vlieghe, Jeroen Doornaert, Viktor Notebaert, Niels Vandenbroucke, Anthony Degrendel, Ruben Ketels en Besart Selmani zijn dus ook volgend seizoen te zien in het Forestierstadion. Ook vier youngsters, waarvan sommigen al proefden van het grote werk, krijgen volgend seizoen volop hun kans in de A-kern. Het zijn Tom Thieren, Charles Noppe, Flo Decostere en Xander Vanroosbeke. Voor topschutter Dylan Descheemaecker was er uiteraard interesse, maar dat gold ook voor enkele andere sterkhouders die nu hun krabbel zetten bij RC Harelbeke. Pieter Merlier, straks 39 jaar, mag vertrekken. De gewezen doelman van SV Zulte Waregem was vier jaar actief bij de Ratjes, maar kende dit seizoen vooral blessureleed. Ondertussen verving Anthony Degrendel hem met bravoure onder de lat. (CDW/WVS)