1 op 12 voor KV Kortrijk na verlies tegen KV Mechelen

Mechelen beslechtte het Kortrijkse lot in een dolle negen minuten, voor KVK dreigt het nu al een lang seizoen te gaan worden.

Erik Lambrechts overlegt met de VAR, de goal van Kagelmacher wordt afgekeurd. © belga

Bij KV Kortrijk maakten twee spelers hun debuut: Nihad Mujakic en Fraser Hornby. En beiden deden het verre van onaardig, vooral Hornby, een Schots jeugdinternational, toonde zich met een niet aflatende inzet en hij kreeg ook het eerste kansje, maar zijn schot werd afgeblokt. Qua spelpeil hielden beide ploegen mekaar in evenwicht, dat gold ook qua doelkansen. Voor Mechelen toonde Hairemans zich twee keer, voor de thuisploeg was dat Stojanovic. Eerst trapte hij nog, via Mechelendoelman Thoelen, net naast. Zeven minuten voor de pauze had hij meer succes en kopte hij een voorzet van Mboyo door de benen van Thoelen tegen de touwen. 1-0, het was alles bij elkaar een verdiende voorsprong.

De tweede helft was pas een halve minuut bezig en de thuisploeg verdubbelde de voorsprong, via Gary Kagelmacher. Althans voor even, want scheidsrechter Lambrechts keurde de goal op aanraden van de VAR af. Stojanovic stond buitenspel en hinderde daarbij ook KVM-doelman Yannick Thoelen. Kortrijk was van slag en Mechelen profiteerde optimaal. De eerste tegenprik was meteen raak via Vanzeir, die zich opportunistischer toonde dan de centrale verdedigers van KVK. Minder dan zes minuten later lagen er weer twee in de mand van Bruzzese, twee pareltjes trouwens van Schoofs en opnieuw Vanzeir.

Jovan Stojanovic feliciteert Mboyo nadat hij de 2-3 op het bord heeft gezet.
Jovan Stojanovic feliciteert Mboyo nadat hij de 2-3 op het bord heeft gezet.© BELGA

Kortrijk had moeite om de motor weer op gang te krijgen, maar kreeg tien minuten voor tijd wat hulp van de VAR. Die gaf een terechte strafschop na een foute ingreep van Corryn, Mboyo kegelde de bal knap in de winkelhaak. Kortrijk trok nog alle registers open, maar echte kansen creëerde het niet meer. Integendeel: Mechelen was nog dichter bij de 2-4 en claimde niet onterecht na een trekfout op Schoofs ook nog een penalty. 1 op 12 voor Kortrijk, dat onderin blijft bengelen en zich dringend moet gaan bezinnen.

KV Kortrijk – KV Mechelen 2-3

Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Kagelmacher, Mboyo, Ajagun (72′ Kage), Hornby, Stojanovic (90′ Ezekiel), Van Der Bruggen (65′ Rolland), Mujakic, De Sart, D’Haene.

Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Bateau, Hairemans (75′ Vanlerberghe), Kaya, Storm, Schoofs, Corryn, Peyre, Vanzeir (84′ Tainmont), Vranckx (46′ Van Damme).

Doelpunten: 38′ Stojanovic 1-0, 53′ Vanzeir 1-1, 57′ Schoofs 1-2, 62′ Vanzeir 1-3, 81′ Mboyo 2-3

Gele kaarten: Bateau, Van Cleemput, Schoofs

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.