Voetbal- Sonck beslist derby

Twee doelpunten op één minuut tijd van Wesley Sonck beslisten de Brugse derby. Een flitsend gestart Cercle kon nadien de bakens niet meer verzetten.

Cercle deed het allemaal goed in het eerste deel van de eerste helft, behalve dan scoren. Club had geen verhaal tegen de flitsende combinaties van de jongens van Glen de Boeck. Cercle kreeg kans na kans, maar een beresterke Stijn Stijnen lag overal in de weg, tot grote frustratie van o.a. Stijn De Smet.

In de 22 minuut zwiepte Vargas de bal voor doel, Wesley Sonck kwam perfect voor zijn man, en kopte onhoudbaar binnen. 1-0, volledig tegen de gang van het spel in. Nauwelijks een minuut later speelde Club een counter uit. Dirar bracht voor, Boi had geen oog voor Sonck, met catastrofale gevolgen.

Cercle was compleet van slag, en kreeg geen aanval meer in elkaar geknutseld. Net na de rust mocht Akpala alleen op doel af, en de Nigeriaan schoot via de paal binnen. De tegentreffer van Gombani (op aangeven van een uitstekende Thomas Buffel) was daarna enkel nog goed voor de statistieken.

Club blijft derde, Cercle zakt naar de negende plaats, na een 4 op 21. Voor de wedstrijd zorgde Cercletrainer Glen De Boeck nog voor onrust toen hij stelde dat Stijn De Smet zeker naar Club vertrekt na dit seizoen. “Ik wil alleen maar duidelijkheid,” verklaarde hij zijn woorden.