Voetbal – Pol Jonckheere nieuwe voorzitter Club Brugge

Redactie KW

Pol Jockheere wordt vanaf 1 juli 2009 de nieuwe voorzitter van Club Brugge. Hij werd dinsdagavond door de Brugse Raad van Bestuur unaniem verkozen. Jonckheere, die ondervoorzitter was bij blauwzwart, volgt Michel D’Hooghe op.

Pol Jonckheere is een 49-jarige architect die in 1986 gevraagd werd om deel uit te maken van de PR-commissie van Club. Twee jaar later trad hij toe tot de Brugse beheerraad en in 2006 werd hij ondervoorzitter. Begin dit jaar werd hij ook voorzitter van de Sportieve Commissie en de Scoutingscommissie.

Er is al meerdere jaren een band tussen de Jonckheere-dynastie en Club Brugge. Zowel het toenmalige Olympiastadion als het huidige Jan Breydelstadion droegen en dragen de stempel van Studiebureau Jonckheere. De vader van Pol Jonckheere werd in 1974 aangesteld als ontwerper van het Olympiastadion.

Jonckheere treedt officieel in dienst op 1 juli. De huidige voorzitter, de 63-jarige Michel D’Hooghe, besliste geen nieuw mandaat op te nemen, maar blijft wel lid van de Raad van Bestuur. D’Hooghe werd onlangs nog herkozen voor een mandaat van vier jaar als lid van het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA en als voorzitter van de Medische Commissie van de FIFA. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.