Voetbal: Mustapha Oussalah naar KV Kortrijk

KVK heeft Mustapha Oussalah van Excelsior Moeskroen overgenomen. Het gaat om een definitieve transfer. Oussalah tekende maandagvoormiddag op de club een contract voor twee en een half jaar.

Oussalah wordt op 19 februari 27 jaar. Hij is een linksvoetige speler die zowel linksmidden als linksachter kan spelen. Hij genoot zijn opleiding bij Tilleur en Seraing en was van 1999 tot 2003 bij Standard. Na een jaar AA Gent zette hij een stap terug naar Eupen, maar speelde nadien jaren voor Excelsior Moeskroen, tussendoor weer even voor Standard.

In totaal speelde hij 119 wedstrijden in eerste klasse: 37 bij Standard, 16 bij Gent, 66 bij Moeskroen. Vorig seizoen trad hij er aan in 32 wedstrijden, in de heenronde in alle 17. Hij scoorde dit seizoen al 3 keer voor Moeskroen.

Oussalah: “Ik keek er naar uit om hier te zijn. Van de spelers ken ik alleen Jimmy Hempte, maar iedereen spreekt Frans of kent Frans zodat ik zeker geen problemen zal kennen om me aan te passen.”

Maandagochtend 5 januari om 9 uur verzamelde de spelersgroep voor een dag fysieke testen. Een prof van de universiteitsafdeling van Doornik deed net als voor de seizoenstart de nodige testen.

“In vergelijking met de eerste reeks testen is er qua fysieke evaluatie een vooruitgang van 20 à 30%” zegt Hein Vanhaezebrouck. “Conditioneel zal het verschil niet groot zijn omdat we bij de seizoenstart al heel goed scoorden.”

De fysieke testen gaan over loop- en sprongkracht.

Alle spelers waren aanwezig, ook nieuwkomer Moustapha Oussalah die eerder in de ochtend met veel plezier zijn contract bij de club tekende. Iedereen was ondanks de barre weersomstandigheden stipt op tijd. Ook Boutabout was nog op de afspraak, al verlaat hij mogelijk de club.

“In de huidige omstandigheden heeft het geen zin om een oefenmatch te plannen”, zegt Hein. “We zoeken wel naar mogelijkheden om beter te kunnen trainen dan het nu het geval is. Voorlopig doen we het wat in zaal, maar we kijken uit naar betere alternatieven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.