Voetbal – KVK stoot op Mignolet, Cercle thuis weer onderuit

KV Kortrijk kon geen enkele van zijn talrijke kansen verzilveren. Cercle ging opnieuw onderuit in eigen huis, en ook Roeselare blijft klappen krijgen.

KV Kortrijk – Sint-Truiden 0-1

Verbauwhede kon al vroeg zijn vuisten opwarmen op een schot van Da Silva, maar de grootste dreiging kwam toch van de thuisploeg. Belhocine schoot eerst nipt naast, en besloot daarna op Mignolet. Toen Delorge net voor de rust KVK oprolde, had Sidibe geen moeite om de score te openen. De tweede helft was eenrichtingsvoetbal van KVK, maar onder de lat bij de Truienaars stond een onklopbare Mignolet. Ook al omdat het kanon van ondermeer Benko en Ibou niet precies stond afgesteld. De beste kans was opnieuw voor Belhocine, maar die kopte vanop twee meter nog op Mignolet.

KV Mechelen – SV Roeselare 3-2

Vier doelpunten, twee strafschoppen en twee uitsluitingen : het was een geladen eerste helft Achter de Kazerne. Huyghebaert beging een fout op Chen, Gorius zette de strafschop feilloos om. Destorme deed Roeselare nog wat verder wegzinken met een schot vanop 20 meter. Het werd nog 3-0, toen Nong op Sierens kopte, maar scheidsrechter Delferiere besliste dat de bal over de lijn was geweest. Roeselare kon nog tegenscoren met een penalty van El Gaaouri. In de slotfase van de eerste helft kregen Ivens en Nong nog rood.

Na de rust kon Roeselare geen gebruik maken van zijn numerieke overwicht. Vidarsson mocht na een tweede gele kaart ook vroegtijdig naar de kleedkamer. Dissa kon dan toch nog scoren, maar het bleef bij 3-2

Zulte Waregem – Moeskroen 3-1

Zulte Waregem heeft voor het eerst dit seizoen thuis kunnen winnen. Na 5 minuten kreeg de thuisploeg een penalty na een fout van doelman Slovenciak op Makiese. De Fransman trapte de penalty zelf binnen. Een minuut later was alles te herdoen. Bossut kreeg een voorzet niet onder controle, Lestienne kon profiteren. In de tweede helft mocht Matton voor het eerst na zijn blessure invallen. Hij schilderde een voorzet op het hoofd van de ingevallen Sadik. Makiese telde met zijn tweede van de avond Moeskroen helemaal uit.

Cercle Brugge – GBA 1-2

Cercle kon in vier thuiswedstrijden nog geen enkele keer winnen. De Boeck plaatste Nyoni op rechts en Gombani op links. Iachtchouk kopte een voorzet van Cornelis naast. Het doelpunt viel aan de overkant, toen MacDonald een voorzet van Goor voorbij Coppens kopte. Het eerste doelpunt van MacDonald voor GBA. Na de rust gaf Goor opnieuw de voorzet voor het tweede doelpunt, deze keer mocht Haroun afwerken. Bozovic kwam dicht bij de aansluitingstreffer. Die kwam er uiteindelijk via Vossen, maar te laat om nog een punt in het Jan Breydel te houden.