Voetbal: KVK stoot door naar play-off 1

Op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie heeft KV Kortrijk zich verzekerd van deelname aan play-off 1.

Kortrijk versloeg Lokeren met 3-1. Voor Zulte Waregem blijft het bibberen na een 1-1 gelijkspel tegen Standard.
Club Brugge won met 1-0 van Roeselare. Club was al een tijdje zeker van play-off 1. Roeselare moet volgende week winnen van Westerlo en rekenen op puntenverlies van Lokeren om de barrages nog te ontlopen. Cercle Brugge tot slot verloor op het veld van Westerlo met 2-1.

Kortrijk – Lokeren 3-1

Ibou scoorde na een halfuur de 1-0 na wegglijden van doelman Copa van Lokeren. Nog voor de rust kon diezelfde Ibou de score verdubbelen. De bezoekers reageerden nog voor de rust. Leko met een vrije trap zorgde voor 2-1. Ibou leek dan op weg naar een hattrick, maar zijn schot eindigde op de onderkant van de lat. De Beule was echter goed gevolgd en tekende voor 3-1.

Zulte Waregem – Standard 1-1

Al na twee minuten zette Teddy Chevalier de thuisploeg op rozen. De Fransman profiteerde van het mistasten van doelman Bolat. Standard maakte tien minuten voor affluiten gelijk via Witsel. Het sein voor een zinderende slotfase waarin beide ploegen kansen kregen om het af te maken. De beste kansen waren wel voor Zulte Waregem. Chevalier raakt in de allerlaatste minuut de paal. Een poging van Hyland werd van de lijn gewerkt. Beide ploegen kunnen zich nu nog plaatsen voor play-off 1.

Club Brugge – Roeselare 1-0

Drie rode kaarten vielen te noteren in de West-Vlaamse derby. Blondel mocht na een halfuur al richting douches na een drieste tackle op Vandenbussche. In de tweede helft kwam Roeselare nog met 9 te staan na rood voor Van Loo en Vidarsson. Club Brugge won uiteindelijk nog nipt. Een doelpunt van de onvermijdelijke Kouemaha. Club was al zeker van play-off 1. Roeselare moet nu winnen van Westerlo en rekenen op puntenverlies van Lokeren.

Westerlo – Cercle Brugge 2-1

Doelpunten vielen pas in de tweede helft. Westerlo kwam op voorsprong, maar Foley maakte een kwartier later alweer gelijk. Na een flater van Boi kon Mravac in blessuretijd nog de winnende treffer aantekenen voor de thuisploeg.