Voetbal: Club sterkste in Brugse derby

Club Brugge heeft de Brugse derby gewonnen. Cercle Brugge was nochtans op voorsprong gekomen, maar in de slotfase zorgde Sonck nog voor 2-1. Roeselare kon niet bevestigen na een sterke bekerwedstrijd, het verloor met 3-0 op Charleroi. Moeskroen gaf forfait voor de wedstrijd tegen Kortrijk.

Club Brugge – Cercle Brugge 2-1

Cercle scoorde twee keer in de beginfase, maar de doelpunten van Jachtsjoek en Foley werden evenveel keer afgekeurd voor buitenspel. Derde keer goede keer, na ruim 20 minuten zorgde Jachtsjoek voor 0-1 tegen een rammelende Brugse defensie.

In een harde tweede helft ging Club op zoek naar de gelijkmaker en die viel een kwartier voor tijd via Geraerts. Wesley Sonck bracht de stand vier minuten voor tijd nog op 2-1. Een verdiende overwinning voor Club, dat Anderlecht in het vizier houdt. Cercle blijft in lastige papieren.

Charleroi – Roeselare 3-0

Na de verrassende bekeroverwinning tegen Genk kon Roeselare niet bevestigen. Twee keer Habibou voor de rust en een keer Christ net voor het einde van de wedstrijd zorgden voor een kurkdroge 3-0. Roeselare mist zo de kans om weg te komen van de laatste plaats.

Moeskroen – KV Kortrijk 0-5 ff

De spelers van Moeskroen lieten verstek gaan voor de wedstrijd tegen Kortrijk.