Voetbal – Club pakt volle buit bij Partizan

Een zeer volwassen spelend Club Brugge heeft een 2-4 overwinning gehaald bij Partizan Belgrado. Zeker in de eerste helft kwamen de Serviërs niet aan de bak, daarna kon Club elke Servische hoop netjes de kop indrukken.

Adrie Koster moest Vargas en Hoefkens vervangen, maar koos ook voor Kouemaha in plaats van Akpala. De drie wissels vormden geen belemmering voor het spel van Club Brugge. Odjidja regisseerde opnieuw zijn acteurs, die het merendeel van de speeltijd voor hun rekening namen : Partizan, luid aangemoedigd door de onophoudelijk zingende kop, raakte amper in balbezit.

Kansen waren er echter nauwelijks. Klukowski schoot een vrije trap over, en een poging van Odjidja zoefde een meter naast. De thuisploeg kon enkel dreigen na balverlies van Blondel. Brana Ilic sneed mooi naar binnen, maar Stijnen had zijn goal goed verkleind.

Iets voor het half uur stuurde Odjidja met een snelle vrije trap Klukowski de ruimte in, en voor de Servische defensie wist wat er gaande was, had Ivan Perisic de bal al binnengeschoven. De goan van de Kroaat kwam wat uit de lucht vallen, maar was zeker niet onverdiend. Even later sloot scheidsrechter Schörgenhofer de ogen voor een handsfout van Djordevic. Benieuwd wie die penalty had mogen trappen, trouwens…

Club bleef de aanval zoeken. Alcaraz wisselde schitterend van flank naar Geraerts. Perisic was het volgende station, en voor doel was Kouemaha alert genoeg om de 0-2 binnen te duwen. De zwart-witte doodgravers (bijnaam van de Partizansupporters, nvdr) hielden even op met zingen, om de vingers in de mond te steken, en hun ploeg al even luidruchtig uit te fluiten.

Club loste even het gaspedaal, en zag hoe Ilic wild over schopte. Stijnen moest nog lijf en leden riskeren om de aansluitingstreffer te voorkomen. Na wegglijden van Donk mocht Moreira alleen op de ex-nationale doelman af, maar er niet voorbij. Zo bleef de 0-2 op het bord bij het begin van de tweede helft.

Niet voor lang echter, want Stevanovic had bij de rust Ilic gewisseld voor Bogunovic. Een gouden zet, zo bleek al gauw. De jonge spits ging door op rechts, en had keuze tussen twee vrije mannen voor het Brugse doel. Ljajic mocht het afmaken. De hoop flakkerde weer op bij de zingende Serviërs, maar die werden al even vlug weer de mond gesnoerd. Kouemaha nam een verloren bal van Donk mee op de borst, en plaatste de bal diep in de hoek buiten het bereik van Radosavljevic.

Partizan gaf de moed niet op, en bracht met Washington nog een verse spits tussen de lijnen. De Braziliaan was al meteen gevaarlijk toen hij goed naar de grond kopte, maar zijn bal naast zag gaan. In de 65ste minuut kopte Krstajic een vrije trap terug naar de tweede paal, en dit keer was de kopslag van Washington precies en krachtig genoeg om Stijnen ter verslaan, 2-3. De thuisploeg probeerde even te drukken, maar kreeg het deksel op de neus. Odjidja knalde een vrije trap vanop zo’n 35 meter voorbij de Partizandoelman, 2-4, de doodsteek zo bleek. Zeker omdat Krsjatic een tweede gele kaart kreeg, en Partizan dus met zijn tienen verder moest. De enige die nog voor gevaar zorgde was Bogunovic, maar de verdiende winst van Club kwam niet meer in gevaar.

In de andere wedstrijd in groep J ging Shaktar met 0-2 winnen in Toulouse. In de stand blijft Shaktar aan de leiding, Club is tweede, met drie punten voorsprong op Toulouse. Begin december trekt Club naar Donetsk, en speelt Toulouse thuis tegen Partizan.