Voetbal – Club Brugge legt AA Gent over de knie

Club Brugge heeft zondagavond de topper van de 21e speeldag in de Pro League met 0-2 gewonnen op het veld van vicekampioen en Bekerwinnaar AA Gent.

Club-trainer Adrie Koster toverde een verrassing uit zijn hoed en zette de 18-jarige Colin Coosemans in doel om de geblesseerde Stijnen te vervangen. Bij AA Gent kwam Bernd Thijs opnieuw aan de aftrap na een enkelblessure. In de eerste helft waren er kansen langs beide kanten, maar Club zat bij de rust toch al op rozen dankzij doelpunten van Ivan Perisic en Dorge Kouemaha, die in de spits de voorkeur kreeg op Akpala.

In de tweede helft dwong de thuisploeg tal van kansen af, maar de
jonge Coosemans moest zich niet gewonnen geven waardoor de 0-2 stand op het bord bleef. Nabil Dirar werd een kwartier voor affluiten nog met rood van het veld gestuurd na een tackle op de knie van El Ghanassy.

Dankzij de overwinning doen de Bruggelingen in de stand een goede zaak. Blauw-zwart springt met 33 punten over Standard Luik en Lokeren naar de vierde plaats, AA Gent blijft derde met 38 punten.

Bron: Belga